Dragi Gogi, pobedimo koronu!

Dragi Gogi,

Velika rados uselila se u naš dom. Od kako ste saopštili da smo pobedili koronu i satrli zarazu u koren, poviše slavimo nego za litije.

Deda naredi na tatka da zakolje prase i viknumo svi komšije s koji se nesmo zavadili i koji nesu protiv SNS i Gogi. Cela mesna zajednica složno se zbrala kod nas u avliju da nađe kraj na prase i bačvu s rakiju. Ni jedan se incident nije desio, osim što kuče uapa Miću poštara jer pijan ‘teo da na kuče uzme kosku iz usta. Deda vika da na poštara neće bude ništa, al’ se sekiramo za kuče jer od taj dan sve uštumelo i ne izbiva iz kućku. Mož je poštar imao koronu još od pre nego što smo gu pobedili, pa se jadno zarazilo. Ne li će lipše, Gogi?

Goge, baba da je živa, i ona bi slavila. Ona jadna nije dočekala da umre od koronu ili da gu pobedi, nego fatila pa umrela pred bombardovnje 99-te, pre nego da počne akcija NATO agresora. Nije ni ona volela NATO soldatesku, al’ bi se radovala na bazeni kod Motel “Atinu”. Kako ne požive jos malko, bar još 30 godine, pa da vidi bazenčiki sa mostići i tobogani, pa svi zajedno da idemo na banjanje.

Ti gu ne bi voleo, Bog da vu dušu prosti, jer je ona poviše bila naklonjena na Žiku Žmigavca i na tu ,,frakciju“, a za Cobija bi krv dala ako treba. Nije bila loša žena, deda gu vikao Hitlerka.

Sećam se, dete sam bi, dao na tuj Atinu je radila neka Sevda i deda se mnogo družio s nju Goge. A ona žena, pa Baba bila mnogo ljubomorna. Ne znam Gogi, ti mož pobolje znaš, taj li je Sevda bila na neki golem čin u onoj vreme kad je baba vikala po dedu ,,PUSTO TI IME OSTALO NE MOZ POĐEŠ NA KOD LESKOVAC A DA NE SMINEŠ KOD SEVDU“. Ja mislim , mora da je ona bila poslovođa ili radila u poresku, jer se deda vazda vrćao od kvantaš bez dvaes marke u onoj vreme. Mnogo pare, a inflacija , ne se imalo ko sad …

Pituje te deda ne li će i Sevda opet počne radi kad se pustiv bazenčiki u funkciju jer je čuo da su gu otpustili k’o tehnološki višak kad se toj zatvorilo?

Gogi, ovaj korona ne upropasti! Najveću štetu podneli smo mi, sitni poljoprivrednici i Zeka Kokičar kod Robnu kuću. Mi jedva dočekamo da se javi onaj plava tetka iz ZZJZ i kaže da ukida mere, pa da se vrnemo u normalan režim.

Štaga ljudi pomreše! Kod nas pop dva put promeni kola na auto pijac u Niš kolko ga krenula rabota. Ja mislim da je poviše gorivo izgoreja u toj majanje nego Toplana u grad za grejnu sezonu. Imav li Gogi i popovi subvencije za gorivo?

Gogi, sad kad smo porazili koronu, će mora li nosimo maske u Lidl kad idemo za jedenje i drangulije na akciju?

Mnogo mi žal’ što nesam imao tvoj broj da te vikam na proslavu pobede korone, pa da sedneš s nas da se podružimo. Za tebe bi ispekli drugo prase, jer ovo što šurimo beše bolno nešto i lipsalo pre nego tatko da ga zakolje, pa se deda setio da se pokaze pred mesnu zajednicu koj je glavni SNS-ovac i vikne svi ovi ljudi. Tatko je morao da ga posluša Goge jer je deda u kuću isto što i trafo stanica el’ krs’ u svako selo – najbitna figura.

U celu ovuj pobedu jedino mi žal sto nesmo bolje prošli na Evroviziju. Onej tri Uraganke sto smo poslali Evropa da napari oči. Ne mariv, al’ čini mi se mož su trebali da gi pošljev u Leskovac kod doktora Ćeranića u ordinaciju da gi dotegne još malko, ko tamče pred tehnički pregled. On bi gi napravio da izgledav ko u Grand. Ovi gi samo gi usta doterali.

Koe ti misliš, pa se pobolje razumeš u žene od mene? Ja sam imao samo jedno devojče iz Presečinu, al’ gu njeni nisu davali za mene jer smo mi uvek bili za uz vlas.

Gogi, još nešto da te pitam. Mož’ li vidiš sa Nešu direktora od bolnicu, ako sad iskačav iz kovid režim, mog’ li dođem da potovarim onej OSB table što beše pregrađena bolnica? Tatko vika ‘oće da se ogradi od komšiju opozicionara, ne mož ga s oči gleda! A one baš fine. Koj ga jebe, sve će gi turimo u karantin kad nesu na vlas ko mi.

S poštovanjem

Tvoje Bedno Piskaralo


Objavljeni tekst ne podrazumeva i stav redakcije portala, a iznete stavke u njemu nisu tu bilo koga da omalovaže ili uvrede, već da na duhovit način nasmeju čitaoca istog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Dragi Gogi, pobedimo koronu!

  1. Trijunfalni završetak s OSB ploče na kraju. Će se istepav sad gad čuju da su poskupele 100%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *