Gogi, kako stojiš s pare?

Dragi Gogi,

Kako stojiš s pare?

Zamoli me Šole da te pitam imaš li neki dinar do prvog, oće da pomogne na neku ženicu, kuću da vu renovira. Ja mu obeća ću te pitam pošto ja i ti dobro stojimo, da ću istrošim reč, mada znam da si i ti zakasao. Koe ćeš ti s tvoja skromna primanja, nisi ti Peđa vlasnik od “Zlatan Trag”, preduzetnik.

A i ovaj poslupljenja ne izedoše. Glej kolko je gorivo otišlo, pa zejtin i lebac. Pošten čovek za osnovno mora trpi… Za rakiju! Ima dizamo kredit ako oćemo pljeskavicu da izedemo u “Oskara”.

Gogi, ja reko da pitam Rikija iz grupu građana jer on ima golemu platu – doktor specijalizant, al’ on pa k’o da ima zmiju u džep. Pre će ti Slaviša pop džabe osveti vodicu za slavu nego ovaj da se brkne u džep.

Stvarno be Gogi, kude je taj Slaviša pop kad se treba pruži neki dinar na sirotinjku? Vika narod po čaršiju njega ga viđav samo na zadušnice i kad se sveti voda pred slavu. Nikako da se prejebe da se uključi u neku humanitanu akciju.

Gogi nema li Bagdala neko džakče cement višak el’ šoder ako mu ostalo od onuj nezavršenu zgradu kod “Maderu”?

Šta misliš, može li Ana Volf da utiče na Rangelova da izvodi gipsarski radovi u tuj kuću kad krene moleraj? Mislim… ima iskustvo z gips.

Ne znam Goge koe da radimo…. Svaki dan na Pink vikav da Đilas ima miliončiki neki. Mož’ li preko Spiriću da urgiramo da ni Điki pruži neki dinar? Će mu vrnemo kad se zalebimo.

Gogi , deda vika da bi dao sve do poslednji dinar, ič ne bi žalio, al’ ne veruje u davanje.

Kude da brknemo? Otkuga da tražimo?

Ja ne verujem da je na Bojtu ostalo mnogo pare. Odavna je on jahao na čelo kolone sa Čogurića…

Mož’ ti da pitaš onog Dobrosava iz “Ljudska prava”, ti si dobar s njega. Vikav ljudi da ima štek još iz onoj vreme kad je pelješio stranci.

Kad smo već kod stranci, ti mož’ da izabiš reč kod ovi iz “Aptiv” da postanev stvarno društveno odgovorni – kad sim gi već dao nagradu za isto na lepe oči. Nego, stvarno li te častiše za tuj nagradu ko što se priča? Nadam se da je čas’ bio poveličak, da se ne brukaš za sitno. Nisi ti Molder, a ni onoj njeno ubavo devojče, pa da ti Milica (kako si sam kazuvao na sastanak u opštinu) deli klikerčiki umesto platu dok ona zbira mas’ od projekti.

Gogi, koe ti misliš da svi mi iz SNS napravimo radnu akciju “Kuća od srca“? S Gogijem u akciji ! Brže jače bolje.

Ili pa da zamolim svi što čitav ovaj teks da turiv neki dinar u kovertu k’o za svadbu? Ne mora se potpisuju.

S poštovanje’

Uvek tvoje Bedno Piskaralo


Objavljeni tekst ne podrazumeva i stav redakcije portala, a iznete stavke u njemu nisu tu bilo koga da omalovaže ili uvrede, već da na duhovit način nasmeju čitaoca istog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.