Dvojica momaka iz Leskovca donela su duh leskovačkog meraka u Čikago. Najukusnije specijalitete karakteristične za jug Srbije, oplemenjene začinima i prelivima svetske kuhinje, nudi „016 Restoran“ na svom meniju.
Glavni šef kuhinje Bojan Milićević i menadžer Bojan Jovanović otvorili su decembra 2019. godine „016 Restoran”, a za naše ljude u rasejanju koji još uvek nisu posetili „016 Restoran“ – njihova adresa je: 5077 N. Lincoln ave. Chicago IL. 60625.
Kako piše plusradio.us, uz obavezni roštilj i jela ispod sača, najpopularniji su sendviči napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka.
Ideja Bojana i Bojana je da srpska kuhinja postane prepoznatljivi brend, kako u Čikagu, tako i širom Amerike.
“ Dugo smo radili na razvijanju ideje, pripremi restorana, pronalaženju lokacije. Bojan Milićević je već petnaestak godina radio kao kuvar i šef u nekoliko poznatih restorana u Čikagu, gde je pekao zanat, sakupljao iskustva i ideje, ali i pokazivao svoje umeće. Ideja nam je bila da predstavimo našu domaću leskovačku i srpsku kuhinju obogaćenu trenutnim trendovima u restoranskoj ponudi. Da kombinujemo najkvalitetnije sastojke organskog porekla sa savremenim dodacima, da upakujemo naša tradicionalna jela na savremeni način, kako bi svaki ponuđeni specijalitet bio uživanje i za nepca i za oči”, kaže generalni menadžer Bojan Jovanović.
U nastavku pogledajte prilog o ovim momcima iz Leskovca:
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.