Roditelji traže da se vaspitačica suspendovana zbog deteta koje se opeklo vrati na posao

Foto: Vrtić ,,Slavuj" Niš

Vaspitačica iz niškog vrtića „Slavuj“ suspendovana je s posla nakon što je petogodišnja devojčica zadobila opekotine drugog stepena tokom ručka u pomenutom vrtiću.

.

Iz Predškolske ustanove „Pčelica“ potvrdili su da je vaspitačica udaljena sa posla, te da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. Međutim, roditelji dece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice zahtevaju od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima, prenosi Blic.

Naime, devojčica je zadobila opekotine od supe u vrtiću pre oko mesec dana, a iz Javno predškolske ustanove Pčelica su tada naveli da će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.

Odgovornost zbog tog događaja je pala na vaspitačicu, potvrđuju iz te ustanove. Vaspitačica je, dodaju, udaljena sa rada do okončanja disciplinskog postupka.

Međutim, suspendovanje vaspitačice je izazvalo negativne reakcije roditelja, te su oni pre nedelju dana uputili zahtev ,,Pčelici“ da ona bude vraćena na posao.

Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i prosleđuje ručak u vrtiću. Nije poznato da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, niti da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtev roditelja.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare