Pravila korišćenja

Dobrodošli na Rešetka portal. Korišćenjem bilo kog dela Rešetka portala automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem Rešetka portala u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Nijedan deo Rešetka portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Lična, autorska i druga prava

Sadržaj objavljen na Rešetka portalu ne sme se na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Rešetka portala, ili na bilo koji način koji može prouzrokovati štetu Rešetka portalu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na Rešetka portalu povređuje Vaše lično, autorsko ili drugo pravo, možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a ukoliko je nemoguć odgovor ili ispravka, sporni sadržaj biće uklonjen odmah po ustanovljavanju ispravnosti žalbe.

Linkovi na druge web stranice i oglašivači

Rešetka portal sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje Rešetka portala koristite na vlastitu odgovornost i Rešetka portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Rešetka portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na spoljne stranice, kao i veza do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih lica (linkova) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Rešetka portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

Rešetka portal nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Rešetka portalu kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Rešetka portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na Rešetka portalu i izvan Rešetka portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika, čime Rešetka portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup Rešetka portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta, osim ako uz odredeni sadržaj nije navedeno drugačije.

Uputstvo za pisanje komentara

Neophodno je popuniti polja obeležena zvezdicom. Redakcija Rešetka portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na stranici za Prijavu problema na Rešetka portalu.

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka i kolačići (cookies)

U pogledu pitanja vezanih za obradu i zaštitu vaših ličnih podataka i korišćenje kolačića molim vas da pogledate našu Politiku privatnosti.

Izmene uslova korišćenja

Rešetka portal zadržava pravo da bez najave promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama Rešetka portal obavestiće korisnike objavom na portalu i/ili objavom na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama. Korišćenjem bilo kog sadržaja na Rešetka portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

Verzija od 01.03.2021. godine.