Predali Privremenom organu spisak dugogodišnjih problema sa 1.300 potpisa

Samo dan nakon “Otvorenih vrata” kod Predsednika Privremenog organa stanari bloka kod “Pepeljuge” predali su jutros Privremenom organu zahtev za rešavanje dugogodišnjih problema u tom bloku kao i svoju raniju peticiju sa 1.300 potpisa sakupljenih pre dve godine prilikom “odbrane” parkića i igrališta za decu u tom bloku, i to sve u jeku sakupljanja potpisa za dopunu dokumentacije ili za dodatnu podršku već proglašenih izbornih lista, navodi se u njihovom saopštenju za javnost.

Zahtev su na osnovu predloga, primedbi i odluka sa sednica skupština stambenih zajednica potpisali profesionalni upravnici 10 stambenih zajednica sa preko 300 stanova koje okružuju parkić i igralište za decu kod “Pepeljuge”.

„U zahtevu se očekuje što hitnije rešavanje problema na koje stanari i profesionalni upravnici njihovih stambenih zajednica godinama unazad i bezuspešno ukazuju nadležnim organima. I to pre svega problemi sa nelegalnom gradnjom, neuređenim i neasfaltiranim javnim površinama uključujući parkinge i ulice, planovima za izgradnju još dve višespratnice u tom malom unutarblokovskom prostoru, vilom “Pepeljuga”, kontejnerima sa smećem kao i psima lutalicama koji raznose smeće po čitavom bloku. Stanari podsećaju da se u bloku kod “Pepeljuge” za poslednjih 12 godina nije ništa značajnije uradilo, naravno ne računajući jednu višespratnicu izgrađenu pre par godina kao i još uvek aktuelne planove za igradnju još dve i to sve na dotrajalu infrastrukturu staru preko 50 godina“ – piše u saopštenju.

Udruženje stanara “Zeleni ustanak” očekuje od Privremenog organa da se pored predizborne kampanje i obećanja pozabavi i stvarnim rešavanjem nagomilanih problema svojih sugrađana.

„Nažalost mnoge od tih problema Gradska uprava nije uspela, umela ili želela da reši ni posle 12 godina. Stanari očekuju i od predstavnika opozicionih izbornih lista predatih za predstojeće lokalne izbore da im predstave svoje programe za rešavanje iznad pomenutih problema. Nažalost mnogi ti problemi su karakteristični za čitav grad a ne samo za njihov blok kao na primer problemi sa smećem, psima lutalicama, nedostatkom mesta u vrtićima, manjkom zelenila i viškom betona odnosno investitorskim urbanizmom, i sl. Stanari žele da čuju i na koji način oni koji žele da vode grad nakon izbora planiraju da ih uključe u donošenje odluka da li i ako da gde treba da se grade benzinske stanice, tržni centri, kladionice, višespratnice, stadioni, i slično po gradu“ – piše u saopštenju.

Stanari bloka kod “Pepeljuge” su posebno zainteresovani da to čuju od predstavnika izborne liste koalicije DS-SRCE-SSP čiji su neki članovi već bili na vlasti u gradu ranije i 2012. godine parcelu kod “Pepeljuge” na kojoj se nalaze parkić i igralište za decu bez znanja stanara prenamenili, otuđili je od grada i prodali je u to vreme njima bliskom investitoru.

Oni pitaju kako mogu stanari sada da im veruju da ponovo neće uraditi nešto slično i na koji način uopšte planiraju da isprave tu ogromnu grešku i štetu koju su u to vreme naneli i gradu i stanarima a posebno njihovoj deci koja se tu godinama svakodnevno igraju, naravno ukoliko uopšte budu ponovo deo gradske vlasti?

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

4 komentara na “Predali Privremenom organu spisak dugogodišnjih problema sa 1.300 potpisa

  1. Stanari iz kvarta Pepeljuga vi ste vlasnici stanova i zemljišta ispod zgrade grad ima pravo da proda zemljište koje je vlasnik.Malo vam je zelenila pa ovo je grad prodajom stana možete u obližnjem selu na desetak km od centra da kupite vilu sa 30 ari placa i zelenila kolko vam volja.Hoćete da živite u stan ali da vam neko obezbedi zelenilo a protiv toga ste da neko drugi u vašem komšiluku živi u stan u novoj zgradi koja je tu logika.Ako su vaši stanovi nije vaša cela okolina već samo stan i zemljište ispod.č

    1. A čiji je to grad i gradska zemlja, od vanzemaljci? To je isto naše jer mi plaćamo poreze tom istom gradu i imamo i mi, a ne samo investotori, puno pravo da odlučujemo i utičemo na gradsku upšravu i planove da li će nam na 5 metara od prozora spavace sobe biti visespratnica ili parkić. Ne može se čitav grad pretvoriti u betončinu. Vi sa takvim razmisljanjem ocigledno nemate pojma kako jedan grad treba da se razvija pa zato tako i pričate. Stanarima u gradovima nisu potrebni samo stanovi, kladionice, trzni centri, benzinske stanice i stadioni vec i mnogi drugi sadrzaji tipa vrtića, parkića i igrališta za decu.

  2. Hitno da se obavestite o konvencijama i poglavljima koja se odnose na zivotnu sredinu. Ima deo koji se odnosi na urbanizam, stanogradnju, obavezni zeleni prostor medju zgradama, obavezne dimenzije okolisa sa parkovskom p9vrsinom sa drvecem. To smo potpisali kao drzava da cemo ispuniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *