Tasić, koja završava treću godinu komunikologije na niškom Filozofskom fakultetu, u Beloj Palanci napravila je „sukane banice“ i od „razvlačenih kora“.
Reč je o specijalitetima koje zahtevaju posebno umeće, jer se kore ne kupuju, već „suku“, odnosno „razvlače“.
Tasić je za agenciju Beta rekla da je u Beloj Palanci za svoje banice dobila sve pohvale posetilaca i drugih učesnika takmičenja.
„Prvi put sam se takmičila i bilo mi je veoma zanimljvo, mada je mojim kolegama i koleginicama sa fakulteta sve to dosta čudno. Čudno im je što volim da u kuhinji stalno nešto kuvam, mesim. Medjutim, to je nešto što volim i što me opušta“, izjavila je Tasić.
Ona je kazala da je sa 15 godina naučila da pravi pitu od kora koje se ručno razvlače, a potom i „sukanu“ pitu.
„Od malena volim da spremam u kuhinji, naučila sam uz pomoć recepata i od drugih ljudi. Najbolje se uči tako što nešto spremiš, a onda sledeći put dodaš ili oduzmeš nešto što ti se nije dopalo“, rekla je Tasić.
Prema njenim rečima, spremanje banica „nije komplikovano“ jer su za kore potrebni samo brašno, voda i so.
Za pripremu jedne banice, dodala je, potreban joj je jedan sat i još jedan sat za pečenje.