Nevakcinisani leskovački lekari sa odmora na posao samo uz PCR test o svom trošku

Leskovačka bolnica uvela je pravilo po kojem zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani li nisu preležali korona virus, moraju sa povratka sa odmora da donesu negativan PCR test koji će sami da finansiraju.

.

Kako je kazao za Rešetku direktor Nebojša Dimitrijević, ovakva odluka doneta je na preporuku Ministarstva zdravlja i najverovatnije će biti praksa u svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije.

„Ja sam upravo tu odluku potpisao jutros. Svaki zdravstveni radnik koji nije vakcinisan, a na odmoru je duže od nedelju dana, moraće da se vrati na posao sa negativnim PCR testom, ali moraće sam da ga plati. Neće moći da ga radi u bolničkom okruženju“, kaže Dimitrijević.

Od ove mere, kako objašnjava, osim vakcinisanih i onih koji su preležali virus, izuzeti su lekari koji zbog komplikovanog zdravstvenog stanja ne smeju da se vakcinišu ili su primili prvu dozu.

Interesantno je da će zdravstveni radnici koji se ogluše o tu meru morati da idu na disciplinsku komisiju, kao i da mogu da snose krivičnu odgovornost ako zaraze nekog pacijenta.

Dimitrijević dodaje i to da će od sada pacijentima, koji nisu vakcinisani, a leče se u leskovačkoj bolnici, biti ponuđeno da se tu i vakcinišu protiv korona virusa.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ako su prema Ustavu svi građani jednaki,postavlja se pitanje zašto se vrši podela na vakcinisane i nevakcinisane.Zašto se nekom uskraćuje pravo na izbor?Ovo je tipična ucena nevakcinisanih .