Deca čiji su se autobusi pokvarili pri povratku sa ekskurzije stigla u Leskovac, roditelji u ponedeljak traže objašnjenje od direktorke

Autobusi koji su prevozili osmake iz leskovačke škole “Svetozar Marković” sa ekskurzije sitgli su nekoliko minuta nakon ponoći ispred zgrade škole, a nezadovoljni roditelji su bili tu da sačekaju svoju decu.

.

Kako su kazali novinaru Rešetke, dogovorili su se da u ponedeljak kolektivno posete direktorku i zatraže objašnjenje kako se desilo da se oba autobusa kojim su se vozila njihova deca pokvare u isto vreme.

“Tražićemo da se pokrene I zvanična istraga. Eksjurzija nije bila jeftina, a umesto provoda I toga da nešto nauče, naša deca su doživela stres,  a i mi zajedno sa njima”, pričaju oni.

Podsetimo, šezdesetak osmaka iz leskovačke škole “Svetozar Marković” sa svojim nastavnicima nekoliko sati stajalo je na autoputu nedaleko od Beograda čekajući novi prevoz jer su se oba autobusa koja su ih vozila na ekskurziju pokvarila.

Decu iz jednog autobusa je oko 18 časova pokupio novi autobus, dok ostali čekaju drugi prevoz.

“Moram da priznam da smo iznenađeni. Reč je o ozbiljnoj firmi i autobusi su prošli tehnički pregled. Deca su dobro, jedan novi autobus ej već krenuo za Leskovac, drugi će pokupiti ostatatk dece za nekih pet minuta”, kazala je danas za Rešetku direktorka škole Tamara Janković.

U upravi autoprevoznika “Frenki”, čiji autobusi su vozili decu na ovu ekskurziju do Novog Sada i Subotice, izvinjavaju se deci i roditeljima na neprijatnosti.

“Autobusi su bili potpuno ispravni, prošli su tehnički pregled i došlo je do kvara sa strujom na jednom od njih. Drugi vozač je stao da pomogne kolegi i on više nije mogao da upali svoj autobus”, objašnjavaju.

Organizator ekskurzije je bio “Bavka tours”.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

10 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Reci ce vam da ona ne vozi autobus, nit je njegov vlasnik, a da je autobus prosao tehnicki pregled o cemu je skola dobila izvestaj. Policija autobuse neposredno pred polazak dece proverava. I vi cete otici kuci. Ali, ako ona zna i zeli da zna svoj posao onda ce, posto je prevoznik izabran po javnom pozivu za ekskurzije kojom prilikom je po zakonu prilozio dokumentaciju da ispunjava uslove a gde spada i bezbedan prevoz, dakle direktorka moze prijaviti za ugrozavanje bezbrdnosti dece izabranog pruzaoca usluge na tenderu. Ali ona nece da se zamera. I vi cete otici kuci do neke naredne prilike kada ce deca izgoreti, ne daj boze, zato sto se lazira tehnicka ispravnost vozila. Plus negativna referenca izabranoj firmi da ne moze vise ucestvovati na tenderima za skolske ekskurzije.

Jadnica kaze da se on jedini javio i tako vec 8 godina, a ona uporno letuje na racun Bavke, a to se desava u celom gradu u svim skolama jer Bavka jedini u Leskovcu organizuje ekskurzije, a policija gluvonema …

Direktorka sa porodicom letuje svake godine u Paraliji ili Nea Kalikratei u objektima koje je isti taj Bavka iznajmio. U Kalikratiji zgradu iznajmljuje od jednog debelog sumnjivog tipa.

Od direktorke nema koristi. Zatrazice joj ostavku iz kabineta. Stavice drugog, samo da im ne diraju lokalne tajkune, partijske finansijere koje su ubacili da prolaze kroz javne nabavke. Posle ce se zahvaliti i direktorki sto ne talasa, novom foteljom. Svaka ostavka, poput one od Zorana Jovica, sakriva brljotine politicara ili znaci da direktor pruza otpor, pa ga promene da stave svog coveka koji ovezbedjuje prolaz partiji a stetu gradjanima. Moglo je biti i mrtvih. O tome niko ne misli. Oni spasavaju tajkune, spremaju izgovore i dezurne krivce da podnesu ostavke

Sve dok u ovoj zemlji, da ne kažem državi bude ova vlast i ekskurzije idu organizovane preko stranke (bavka), kao i sve ostale školske proslave, a direktori stranački mali pijunčići, kao i učitelji, vaspitačice…. medicinski radnici… neće biti drugačije..
Na žalost ili sreću, u nesreći, dragi roditelji, budite, za sada, srećni što se nije desila neka nesreća, a moglo je, ali zato, tužite, sve, od direktorke, do bavke sa frenkijem sve njih, zbog ugrožavanja bezbednosti, a bilo je sigurno još propusta, raspitajte se, i naravno za premivljeni stres, jedan ne stranački advokat za sve vas, i uzdajte se u sud.

Pogotovo se uzdajte u sud….

Roditelji, po zakonu, policajac mora neposredno pre polaska busa na ekskurziju sa pregleda autobus?
Dakle ne bitno da li su vozači to uradili itd, dakle da li je bio i pogledao oba busa policajac 15 min pre polaska? Da li ste ga videli, i ako kojim čudom jeste šta je bilo?
Tužba. I to obavezno!

Policajac pregleda dali autobus ima potvrdu o tehničkoj ispravnosti, svetlosnu signalizaciju, da je obeleEn za prevoz dece, da vozaci imaju potvrde o radnom vremenu koje su u 99% slucajeva lazne jer svi znamo da nema vozaca i da oni pre puta sigurno nisu odmarali i da vozaci nisu pod dejstvom alkohola a svaki bus moze da se pokvari. Ali postoji prilikom davanja ponude spisak vozila koja su odredjene starosti i koja ce obavljati prevoz, to je pravo pitanje dali se tim autobusima obavljao prevoz ili se ona samo pojavljuju za tenderaku dokumentaciju?

Ukinuti ekskurzije i tačka.

U vreme prethodnog direktora „Svetozara“ bio sam u Savetu roditelja. Ne mozete ni zamisliti koliko je bilo ocigledno da Bavka dobije sve ekskurzije, rekreativne i male maturske veceri. Glasao sam protiv i navukao mrznju na svoje dete. Posle sam shvatio da u stvari, nije kriv Bavka, vec prosvetni radnici koji zauzvrat dobiju besplatne ruckove na ekskurzijama, putovanja po Grckoj i Italiji, ko zna sta sve jos. Bavka zaradjuje, to je sigurno, ali koliko ga ta zarada kosta…..Za prethodnog direktora „Svetozara“ pricalo se da iskljucivo voli da skija po Francuskoj…..Nije samo Bavka kriv, iako sam uvek glasao protiv njega.