Državni organi dolaze u Blace da preispitaju rad socijalnih radnika

Baka LjiljanaDačević i njeni unuci Marijana i Marko, zajedno sa Dejanom Miloševićem, koji sve vreme prati njihovu tužnu priču koja je obišla Srbiju, danas su primljeni u Kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić, gde su razgovarali sa predstavnicima Vlade Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Ministarstva za brigu o porodicu i demografiju, kako bi dokazali da su podaci koje je blački Centar za socijalni rad izneo zaštitniku građana netačni.

.

Nakon sastanka dogovorenoje da u petak svi nadležni posete Blace i Centar za socijalni rad i da se uvere da ništa nije učinjeno za dobrobit dece.

“Mi smo im predočili da su svi navodi blačkog CSR netačni i jedino što tražimoje da se baki da starateljstvo nad decom”, kaže Dejan Milošević.

On dodaje da se razgovaralo i o snimku koji je on načinio, kada su 5. marta ove godine na čelu satadašnjom direktorkom CSR Ivanom Petrović,  radnice na silu htele da odvedu decu od bake.

“Da nije bilo tog snimka, nikada Srbija ne bi saznala kojim se strašnim prisilama služe ove koje rade i koje treba da se staraju o deci”, kaže Milošević i dodaje da su situaciju snimale i prenele i sve televizije i novine.

Sudbina bake lJiljane, kojoj je jedna noga amputirana i njenih unuića Marijane (10) i Marka (14) rasplakala je čitavu Srbiju, a nakon tragedije koja ih je zadesila jer su ostali sami, ne samo ljudi iz Sbijeveć i iz regiona su im pomogli. Njihov život je sada potpuno normalan, ali radnicenisu kažnjene ii dalje rade u Centru za socijalni rad, sem direktorke koja je smenjena, a posle par meseci ćutanja, opet je ova služba pookrenula pitanje izmeštanja dece.

To, kaže Milošević ne sme da se dozvoli, jer oni treba da ostano sa bakom,kojaje jedina bila sa njima i uz njih.

B.Roganović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare