Parizer, taj tajanstveni i neodoljivi sendvič šampion, postao je prava senzacija u Srbiji. Neko bi mogao pomisliti da je reč o običnom parizeru, ali ne, to je Parizer s velikim slovom „P“. Ovaj Parizer ima svoj PR tim, marketinšku strategiju i čak političku stranku! On je postao tako moćan da ima svog vlastiti preCednika, koji obećava da će svakom građaninu Srbije osigurati jeftin parizer sa dva komada najjeftinijeg hleba u Evropi i to svakog dana.
Još samo da polete električni automobili sa punim gepekom i da nas prime u EU limburga meseca 2300te. Dočekaćemo to mi, jer važimo za žilav i otporan narod koji je po malo mazohistički nastrojen. To što mi trpimo svih ovih godina mogu samo mazohisti.
Ekonomski tigar je postao toliko zavistan o parizeru, tako da svakom Srbinu jutro počinje s parizerom u ruci i sendviču sa šunkom na grani. Parizer je postao toliko važan da se čak i Jorgobanka angažovala, na novom, ekonomskom poretku zasnovanom na parizeru. Umesto tradicionalnih kamatnih stopa, u buduće ćemo imati „kamatu u parizeru“, gde se štedišama isplaćuju bonusi, u obliku parizera sa povrćem.
Ali nije sve tako idilično. Pojaviljuju se i „parizer mafijaši“, koji švercuju parizer izvan granica Srbije i prodaju ga na crnom tržištu po visokim cenama. Vlasti razmišljaju o osnivanju specijalne jedinice za borbu protiv krijumčarenja parizera, poznatu kao „Parizgon“.
Počele su demonstracije mačaka i pasa jer su ih do sada hraniili parizerom a sad ih vlasnici hrane šunkom i ćevapima. Kako to jadnici da izdrže, kada su navikli na podriguše. Počeli su da se bune i zidarski konobari jer moraju da plate porez zbog zdrave kvalitetne ishrane.
Komšije sa severa pukli, ekonomija im “otišla u Honduras” jer prodaja debrecina, šunke i ostalih kvalitetnih mesa stala kao voz što juri 30 na sat.
Dok god imamo svoj parizer, mi smo srećni, siti, i spremni za sve što donosi napredna budućnost. Posebno nam je srećan preCednik, a zna se kada je on srećan srećna je i Vlada, srećan je Parlament, srećan je čak i Đurić u Americi, a srećan je i narod koji eto živi u srećnoj parizerskoj budućnosti. PreCednikovoj sreći nema kraja kad pogleda na sat od 500k evra, dobijen iz fundusa i vidi da još nije 5 do 12 ha. Siromah čovek, ali kad imaš parizer imaš sve ili barem sve.
U ekskluzivnom restoranu u Beogradu na H2O, gde se sastaju moda i gastronomija, na stolu stoji najskuplji sendvič na svetu – parizer u Dior tašni. Ova tašna je postala hit među svetskim fashionistima, iako se mnogi pitaju zašto je toliko popularna kada u njoj možete nositi samo parizer i pokazivati svoju bahatost.
Svi padaju u trans kada iz Dior tašne, izđe miris svežeg parizera, i osećaju se kao u raju za germane ili barem kao na Žexovom dronu, kada je na liniji. Zaborave na klasične sendviče sa suvim vratom i kareom. Komentarisali su o tome kako su tašne postale korisnije. Sada, umesto da nose samo svoje novčanike i mobilne telefone, u njima, nose svoj omiljeni sendviče. To je spoj stila i praktičnosti.
I tako, parizer u Dior tašni postao je simbol luksuza i hedonizma u Srbiji, a svet je morao priznati da nikada nije video tako skup sendvič. Jer, kao što se kaže, pravi luksuz je u detaljima, a pravi sendvič s parizerom.