Bajka o parizeru i još po nešto

Parizer, taj tajanstveni i neodoljivi sendvič šampion, postao je prava senzacija u Srbiji. Neko bi mogao pomisliti da je reč o običnom parizeru, ali ne, to je Parizer s velikim slovom „P“. Ovaj Parizer ima svoj PR tim, marketinšku strategiju i čak političku stranku! On je postao tako moćan da ima svog vlastiti preCednika, koji obećava da će svakom građaninu Srbije osigurati jeftin parizer sa dva komada najjeftinijeg hleba u Evropi i to svakog dana.

.

Još samo da polete električni automobili sa punim gepekom i da nas prime u EU limburga meseca 2300te. Dočekaćemo to mi, jer važimo za žilav i otporan narod koji je po malo mazohistički nastrojen. To što mi trpimo svih ovih godina mogu samo mazohisti.

Ekonomski tigar je postao toliko zavistan o parizeru, tako da svakom Srbinu jutro počinje s parizerom u ruci i sendviču sa šunkom na grani. Parizer je postao toliko važan da se čak i Jorgobanka angažovala, na novom, ekonomskom poretku zasnovanom na parizeru. Umesto tradicionalnih kamatnih stopa, u buduće ćemo imati „kamatu u parizeru“, gde se štedišama isplaćuju bonusi, u obliku parizera sa povrćem.

Ali nije sve tako idilično. Pojaviljuju se i „parizer mafijaši“, koji švercuju parizer izvan granica Srbije i prodaju ga na crnom tržištu po visokim cenama. Vlasti razmišljaju o osnivanju specijalne jedinice za borbu protiv krijumčarenja parizera, poznatu kao „Parizgon“.

Počele su demonstracije mačaka i pasa jer su ih do sada hraniili parizerom a sad ih vlasnici hrane šunkom i ćevapima. Kako to jadnici da izdrže, kada su navikli na podriguše. Počeli su da se bune i zidarski konobari jer moraju da plate porez zbog zdrave kvalitetne ishrane.

Komšije sa severa pukli, ekonomija im “otišla u Honduras” jer prodaja debrecina, šunke i ostalih kvalitetnih mesa stala kao voz što juri 30 na sat.

Dok god imamo svoj parizer, mi smo srećni, siti, i spremni za sve što donosi napredna budućnost. Posebno nam je srećan preCednik, a zna se kada je on srećan srećna je i Vlada, srećan je Parlament, srećan je čak i Đurić u Americi, a srećan je i narod koji eto živi u srećnoj parizerskoj budućnosti. PreCednikovoj sreći nema kraja kad pogleda na sat od 500k evra, dobijen iz fundusa i vidi da još nije 5 do 12 ha. Siromah čovek, ali kad imaš parizer imaš sve ili barem sve.

U ekskluzivnom restoranu u Beogradu na H2O, gde se sastaju moda i gastronomija, na stolu stoji najskuplji sendvič na svetu – parizer u Dior tašni. Ova tašna je postala hit među svetskim fashionistima, iako se mnogi pitaju zašto je toliko popularna kada u njoj možete nositi samo parizer i pokazivati svoju bahatost.

Svi padaju u trans kada iz Dior tašne, izđe miris svežeg parizera, i osećaju se kao u raju za germane ili barem kao na Žexovom dronu, kada je na liniji. Zaborave na klasične sendviče sa suvim vratom i kareom. Komentarisali su o tome kako su tašne postale  korisnije. Sada, umesto da nose samo svoje novčanike i mobilne telefone, u njima, nose svoj omiljeni sendviče. To je spoj stila i praktičnosti.

I tako, parizer u Dior tašni postao je simbol luksuza i hedonizma u Srbiji, a svet je morao priznati da nikada nije video tako skup sendvič. Jer, kao što se kaže, pravi luksuz je u detaljima, a pravi sendvič s parizerom.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare