Sa jednom zlatnom, tri srebrne i bronzanom medaljom, učenici TUŠ-a Leskovac, izdominirali su međunarodnim kulinarskim takmičenjem u Novom Sadu i za školske vitrine obezbedili jedno od retkih, do sada neosvojenih, priznanja.
U konkurenciji timova kulinarskih škola iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Srbije, mladi Leskovčani su postigli sjajne rezultate.
Zlatnom medaljom za “Nacionalnu trpezu“, okitili se četvorka u sastavu: Andrija Dimitrijević, Aleksandar Stanković, Ognjen Ivanović i Lazar Stefanović. Pojedinačno, Andriji Dimitrijeviću za pripremljenu pastu, Ognjen Ivanović za i Lazar Stefanović, podelili su drugo mesto za moderno nacionalno jelo, a u istoj kategoriji bronza je pripala Aleksandru Stankoviću.
Malu, ali vrlo talentovanu ekspediciju budućih majstora kulinarstva, predvodili su i bodrili mentori Jelena Kostić i Ivica Zdravković.
S.Stojiljković