Apoteku prvo dali u koncesiju, a sada je prodaju uz propagandni govor SNS poslanika

Na sednici Skupštine grada Prokuplja, glasovima SNS i SPS odbornika odobrena je prodaja poslovnog prostora Gradske apoteke u samom centru grada. On je površine 431 kvadrat, a cena za ovaj objekat je nešto više od 32 miliona dinara, odnosno po kvadratu 75.000 dinara.

Ranije, krajem decembra 2020. godine Gradska apoteka i svih trinaest objekata na teritoriji Topličkog okruga dati su koncesionaru „Fili farm“ na petanest godina. Zašto je apoteka otišla u koncesiju, iako je dve godine pre postupka bila proglašena najboljom apotekarskom ustanovom u Srbiji, nije do danas poznato, kao ni zbog čega se sada prodaje objekat. Jedino je naglašeno da je koncesionar dao zeleno svetlo za tu prodaju.

„Nedopustivo je da na današnjoj sednici gde se raspravlja o prodaji gradske imovine narodni poslanik SNS Darko Laketić drži svoj miting i sastanak SNS u Prokuplju. Nismo došli da slušamo te hvalospeve, već pitamo zbog čega se prodaje objekat u najatraktivnijem delu grada“, komentariše današnje skupštinsko zasedanje odbornik „Zavetnika“ Marko Ristić, uz opasku da u tom dugom izaganju nije odgovoreno na pitanje koje je on u vezi objekta kao odbotnik postavio.

Ipak, narodni poslanik Darko Laketić, kako se zvanično predstavlja, iz Prokuplja, uz fotografije, silne papire, nadugačko je odbornicima objašnjavao koliko je SNS vlast uradila za ovaj grad.

Najavio je javno privatno partnerstvo za izgradnju sisrema daljinskog grejanja u Prokuplju, rešavanje pitanja gradske kanalizacije, odnosno dva potoka, izgradnju zatvorenog bazena u okviru Osnovne škole „9.oktobar“, pominjao teren na krovu hale, čak i osnovani medicinski časopis čiji je on urednik. Govorio o Topličkoj akademiji i pomenuo otvaranje Više medicinske škole. Osvrnuo se naravno i na još uvek nezavršenu zelenu pijacu, industrijsku zonu u kojoj za sada nema investitora, četvrto obdanište koje se pravi i pomenuo je radove na novom zdravstvenom centru koji su u toku. Poentirao je da za sve te projekte Prokuplje iz budžeta nema para, ali da će ih lokalna vlast obezbediti kroz projekte kod ministarstva. Uz put je sa govornici propitivao gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića koliko košta koji projekat, a gradonačelnik mu je suflirao. Pokazivao je slike i naglasio: „To je toliko stvari, da neki budući neće moći da okreče!“

„Zbog tih projekata mora se stegnuti kaiš“, kazao je Laketić gotovo na samom kraju svog izlaganja.

I ni slova o razlogu prodaje objekta apoteke u samom centru grada.

Ćutali su i gradski oci, a odbornici su digli ruke i odobrili ovu prodaju.

U odbranu Laketićevih vizija stala je gradska odbornica SPS Dobrila Ranđelović koja mu se zahvalila za Topličku akademiju, u kojoj radi. I to je bilo sve od odgovora na najvažnije pitanje o razlogu prodaje gradske imovine.

„Nastavlja se rasprodaja gradske imovine i vreme je da građani stanu na put otimanju imovine grada. Pitamo se ko je kupac i u čijem interesu ovo radi gradska vlast“, kazao je predsednik GrO SSP Milomir Andrić.

Rasprodaja gradske imovine zapravo je i počela davanjem u koncesiju Gradske apoteke, a nastavljena gašenjem Turističko sportski centra Prokuplje, zatim rasparčavanjem jedinogg komunalno javnog preduzeća „Hammeum“ , kada je više od sto zaposlenih ostalo bez posla. Nedavno je gradska vlast pokrenula koncesiju i gradskog bazena. I to je sporno, jer su predmetom koncesije obuhvaćeni i teniski tereni, restoran i hala kraj bazena, koji nisu vlasništvu grada,već Teniskog kluba „Topličanin“.

Narodni poslanik SNS Drako Laketić, u jednom od ranijih perioda je i sam bio direktor Apoteke, a baš u to vreme njegova porodica je držala apoteke na KiM, koje su i danas aktivne.

On ni nama nije odgovorio na pitanje zašto se prodaje objekat, kada smo ga susreli na izlazu iz Gradske kuće.

„Rekao sam unutra sve, prenesite kako je rečeno“, kazao nam je Laketić, koji može za razliku na primer od narodne poslanice SSP iz Niša Jelene Milošević ne samo da prisustvuje, već i da izlazi za govornicom u lokalnoj skupštini. Njoj je pre par meseci zabranjen i ulazak i prisustvo sednicama, kada je pokušala da dobije odgovor zašto se otpusta 105 radnika JKP „Hammeum“ .

I mi smo preneli njegovo izlaganje, ali bez odgovora na postavljeno pitanje.

B.Roganović

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *