Bez ikakvog obaveštenja zakatančene prostorije Demokratske stranke u Leskovcu

Ali i bez obrazloženja, tvrde demokrate koji su jutros na spoljnom ulazu u prostorije stranke u centru Leskovca zatekli lance na vratima i katanac okačen o bravu, a u koje su se uselili još pre 15 godina.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Ivan Stojanović je mišljenja da je to protivzakonito urađeno.

„Mi još uvek ne znamo ko je to uradio. Niko nas nije obavestio. Ne znamo da li je po nalogu JP Dom, sa kojim smo u sporu, ili je sudsko rešenje. Sudskih odluka, koliko ja znam nema, ili ih ja možda nisam dobio“, kaže za Rešetku Stojanović.

Nesporno je da DS u ovom gradu ima velika dugovanja prema Domu koji gazduje njihovim prostorijama u Učlici Koste Stamenkovića.

„To ne negiramo. Situacija je takva kakva jeste. Ali je način na koji je sve ovo urađeno čudan. Sa druge strane, nismo jedina stranka koja ima velika dugovanja prema tom preduzeću. Samo se pitam zbog čega onda nisu zakatančili prostorije DSS-a, radikala ili Pokreta socijalista koji su deo vladajuće većine“, dodaje Stojanović.

JEDNIMA KATANAC, DRUGIMA LOKAL NA POKLON

Inače, opozicionari u lokalnom parlamentu su pre dve godine upozorili za skupštinskom govornicom da prostorije Srpske radikalne stranke u centru Leskovca niko ne plaća godinama unazad, te da im je dug od 406.950 dinara bukvalno oprošten.

“Ja ne znam da li neko u ovom gradu, neka stranka, bilo ko, ima ovakav papir da ne mora da plaća zakupninu”, prokomentarisao je tada opozicioni odbornik Nebojša Cakić.

Naime, još 29. avgusta 2014. godine je bio potpisan Aneks ugovora sa SRS i to sa samo jednom tačkom sadržaja: „Menja se član 7. Ugovora o zakupu i korišćenju tako da sada glasi da zakupac za korišćenje prostorija ne mora da plaća zakup“.

Tada je i raniji dug od 7 godina proglašen spornim.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *