Cakić: Dve milijarde iz budžeta Leskovca idu za kupovinu glasova kroz kupovinu udžbenika

Da je u devetomesečnom izveštaju o izvršenju budžeta Leskovca bio suficit od 691 miliona dinara, a da je predviđen za ovu godinu deficit od 541 milion dinara te da je razlike od 1,2 milijarde dinara plus predviđene kapitalne investicije koje su planirane, a nisu urađene dolazi se do 2 milijarde, što je 40 posto budžeta, koje će otići za kupovinu glasova za predstojeće izbore rekao je poslanički kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ Nebojša Cakić.

Kako prenosi Stav, Cakić je objasnio ta „kupovina glasova“ radi se preko podele novca za udžbenike, povećanje novca sportskim klubovima, domovima kultura te da vladajuća stranka zna da bez kupovine tih glasova ne može da dobije izbore.

„Pet godina budžetom predviđaju izgradnju Dečjeg vrtića, planirali su i Skladišno distributivni centar pa ništa, renoviranje Dečjeg dispanzera ni jedan kapitalna investicija u prošloj godini, osim stadiona, nije urađena pa bi posledica toga trebalo da bude suficit u budžetu a ne deficit“,  zaključio je Cakić.

Cakić je predstavljajući listu „Srbija protiv nasilja“ govorio o budžetu Republike Srbije ističući da u 75 strana gde se nalaze planovi za kapitalne investicije u narednoj godini grad Leskovac se pominje samo jedanput i to u nastavku izgradnje gasovoda od Leskovca do Vranja.

On je konstatova da se u 2024. godini ni jedan kapitalni projekat neće graditi u Leskovcu, dok su investicije za Beograd planirane sa oko 25 milijardi dinara.

„Budžet Srbije puni sirotinja jer dve stavke u budžetu PDV i akcize pune 65 posto budžeta, jer i najbogatiji kao i najsoromašniji kupuju hleb,benzin po istoj ceni, a oni najbogatiji gde u budžetu stoji porez na dobit pravnih lica, a to su tajkuni, biznismeni, puni budžet sa 11,5 posto. Dakle siromašni pune budžet, a u potrošnji dominiraju bogati“. rekao je Cakić.

Sa današnje konferencije za novinare poslat je poziv građanima da na predstojećim izborima na lokalnoj listi zaokruže broj 4 koalicju „NARODNI POKRET SRBIJE – Miroslav Aleksić – Za Leskovac ZAJEDNO – dr Nenad Zdravković“ i na parlamentarnoj listi boroj 7 koaliciju „Srbija protiv nasilja“.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare