„Direktori javnih preduzeća su tu samo da bi slušali naređenja vlasti, a ne zbog svoje stručnosti“

SVI direktori javnih preduzeća u Srbiji, pa i u Leskovcu, su na poziciji zbog toga što su moralno podobni da vrše naređenja iz vlasti, a ne zbog neke stručnosti.

Ovaj komentar je na Fejsbuk stranici Rešetke ostavio Leskovčanin Milan Đorđević, koji je komentarisao izjavu gradonačelnika Leskovca da će menjati sve direktore javnih preduzeća i ustanova za koje smatra da loše obavljaju svoje poslove, pa poručio da će tražiti i smenu za sebe ukoliko to bude bilo potrebno.

“Gradonačelnik vrlo dobro zna, premda je i narodu već sve jasno.

– SVI direktori javnih preduzeća u Srbiji, pa i u Leskovcu, su na poziciji zbog toga što su moralno podobni da vrše naredjenja iz vlasti, a ne zbog neke stručnosti.

– Smenama se samo stiče privid da vlast kažnjava nestručan kadar, a ustvari pušta niz vodu slabe karike, a regrutuje nove i gladne.

Žao mi je, ali istorija je pokazala da ovaj model ‘koprcanja’ na vlasti ne traje dugo. Čak može i da predvidi i najavi krah jedne vladavine.

Pravo pitanje je, da li smo spremni da posle svega preuzmemo odgovornost za sebe, ili ćemo svoje živote opet kao vruć krompir sa kojim ne znamo šta da uradimo, opet u ruke nekome ko će jeftino da nas proda”, napisao je Đorđević.

“Kad menjam direktore što ih menjam, pa menjaću sve i sebi tražim zamenu sve dok ne nađem osoba koja će moći to da pokrene i uradi. Apsolutno svude gde god je potrebno“, poručio je Goran Cvetnaović na današnjoj sednici Gradskog veća.


Redakcija Rešetke će i ubuduće u posebnoj kategoriji “Reč građana” objavljivati stavove i komentare naših čitaoca za koje smatra da zaslužuju veću pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare