Đorđe Stanković izgubio spor protiv zeta gradonačelnice Niša

.

Presuda u sporu između zeta gradonačelnice Niša Vedrana Ivanovića i Đorđa Stankovića iz Narodnog pokreta Srbije doneta je u Osnovnom sudu u Ivanovićevu korist, “zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda”. Stanković kaže da je to politička presuda, da se tu neće zaustaviti, da će se žaliti i da se nada da će finalna odluka biti drugačija.

Stankovićeva izjava da je „gradska vlast svojim zaposlenima kao pomoć dodelila po 40.000 dinara, a Dragana Sotirovski svom zetu stan koji se sada izdaje za 400 evra“, bila je povod za Ivanovićevu tužbu.

Suđenje je počelo januara ove godine, a prema prvostepenoj presudi, Stanković treba da plati Ivanoviću 47.800 dinara.

“U Ivanovićevom obrazloženju piše da u stanu u Majakovskog stanuje sa suprugom i dvoje dece, kao i da je Stanković zlonamerno izneo neistine koje su prenete u Južnim vestima, a koje štete njegovom ugledu i časti i nanose mu duševnu bol”, prenose Južne vesti.

Istakao je i da jeste zet Dragane Sotirovski, ali da nije dobio stan od nje, jer ga ona ne dodeljuje.

Stanković se branio time da ni u jednom trenutku prilikom navodnog “iznošenja neistina” nije pomenuo ime i prezime Vedrana Ivanovića, pa se pita kako se on prepoznao.

Ivanović je naveo da je za članak u Južnim vestima saznao preko prijatelja, da stan ne izdaje i da se prepoznao jer je jedini zet gradonačelnice Niša.

“Sud zaključuje da se radi o šteti prouzrokovanoj povredom prava ličnosti posebno u sferi koja se odnosi na lični ugled tužioca, kao i čast koja se definiše kao mišljenje koje čovek ima o sebi, kao pripadnik određene društvene sredine ili grupe, čije je vrednosti prihvatio”, piše u delu presude.

Đorđe Stanković poručuje da će se žaliti dalje i da će finalna presuda, ako postoji pravda, biti drugačija.

“U suštini, ni na koji način nije dokazano da sam ja njega povredio ili uvredio, ne postoji veštačenje koje to može da dokaže, nijedan od njegovih i mojih svedoka to nije dokazao, svedočenjem to nije utvrđeno, nije ni moja izjava koju jesam dao za Južne vesti. Ni na koji način nisu oni mogli da povežu taj članak sa povredom ugleda i časti”, navodi Stanković.

Sumnja u verodostojnost presude, smatra da je politička i da je niški Sud postupio kao “oruđe vlasti”.

Podsetimo, Vedran Ivanović našao se na javnoj rang-listi za kupovinu socijalnih stanova u Nišu po znatno povoljnijoj ceni 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *