EU podrška od 3,4 miliona evra za unapređenje lokalne infrastrukture

Program Evropske unije (EU) za lokalni razvoj, EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije,  objavio je javni poziv za projekte lokalne infrastrukture za koje je Evropska unija opredelila 3,4 miliona evra. Poziv je otvoren do 31. januara 2022. godine, a pravo učešća ima 99 lokalnih samouprava iz dva regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije  koje su uključene u realizaciju programa EU PRO Plus.

Lokalne samouprave treba da konkurišu sa projektima koji doprinose boljem kvalitetu života ljudi kroz unapređenje javnih infrastrukturnih objekata, uključujući i obnovu i izgradnju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije. Pri izboru projekata posebna pažnja biće usmerenom na poboljšanje uslova života pripadnika i pripadnica ugroženih grupa, kao i na oporavak od posledica kovida 19.

Vrednost pojedinačnih projekata će se kretati u rasponu 42.000 do 170.000 evra dok opštine treba da sufinansiraju projekte u iznosu od minimum 15 odsto ukupne vrednosti projekta. U cilju poboljšane održivosti projekta, lokalne samouprave na poziv mogu da konkurišu i samostalno ali i u partnerstvu sa drugim lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i institucijama, kao i sa organizacijama civilnog društva i regionalnim razvojnim agencijama.

Pozivom je  predviđena podrška za izgradnju ili rekonstrukciju javnih objekata koja treba da doprinese njihovoj funkcionalnosti, kao i unapređenju energetske efikasnosti javnih objekata, njihove pristupačnosti, unapređenju i zaštitu životne sredine i urbane mobilnosti.

Više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici Javni poziv za projekte lokalne infrastrukture dok će info-sesije biti održane prema dole navedenom rasporedu.

RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA 

Info-sesije koje će biti održane uživo:

  1. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u Višoj poslovnoj školi, u Leskovcu, Vlade Jovanovića 8.
  2. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u hotelu Tami Residence, u Nišu, Durmitorska 1.
  3. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj, u Smederevu, Goranska bb.
  4. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u hotelu Sloboda, u Šapcu, Trg šabačkih žrtava bb.
  5. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u Inovacionom biznis centru, na Zlatiboru, Miladina Pećinara 2.
  6. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova u hotelu Kragujevac, u Kragujevcu, Kralja Petra I 18.

 

Onlajn info-sesije možete pratiti preko Google meet platforme:

  1. decembra 2021. godine od 11 do 13 časova, na sledećem linku
  2. januara 2022. godine  od 11 do 13 časova, na sledećem linku.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

EU nam dala podrsku 3,4 miliona evra ali da li ce se nesto uraditi povodom zagadjenog vazduha ili i dalje moramo sami da se snalazimo i da kupujemo fotokataliticke prciscivace vazduha koji su sada jedini spas. Nista drugo nam ne preostaje nego sami da se snalazimo da ne bi udisali smog i sve neprijatne mirise, grinje i mnoge druge bakterije koje ugrozavaju nase zdravlje a narocito od pojave korona virusa.