Evropski parlament usvojio Rezoluciju o izbornoj krađi u Srbiji

Foto: X / Marinika Tepić

Ogromnom većinom u Evropskom parlamentu usvojena je  Rezolucija kojom je potvrđena izborna krađa u Srbiji.  Od 557 prisutnih poslanika Evropskog parlamenta 461 je glasao za, 53 protiv, dok 43 nije glasalo.

Rezolucijom se traži međunarodna misija i istraga.

U finalnom predlogu rezolucije o situaciji u Srbiji posle decembarskih izbora, EP poziva Evropsku komisiju da odmah započne reviziju sredstava datih Vladi Srbije u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć III (IPA III) i drugih finansijskih instrumenata i da suspenduje finansiranje ako srpske vlasti nisu spremne da primene ključne preporuke u vezi sa izborima ili ako međunarodna istraga pokaže da su bile direktno umešane u izbornu prevaru.

“Evropski parlament ukazuje da određeni navodi, uključujući one o organizovanim migracijama birača na lokalnom nivou, prevazilaze nalaze iz izveštaja Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i dodaje da podržava brzo slanje ad hok misije za utvrđivanje činjenica u Srbiju, uz učešće EP”, navodi se u predlogu koji su usaglasile poslaničke grupe.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Krađe nije bilo, to je laź. Druga su stvar uzurpirani mediji, nemogućnost opozije da bude prisutna u medijima, pre svega na nacionalnim frekvencijama. Uĉestvovao sam u radu biraĉkog odbora, ovlašćen od opozicione stranke, razgovarao nakon izbora sa kolegama sa drugih biračkih mesta…
Meni nije jasno ĉemu ovo, sem ako Evropski Parlament, tj kolonijalna uprava Srbije ne źeli da izazove bratoubilački rat u Srbiji. Za druge ne znam, ali ja u tome ne źelim da uĉestvujem.

Prijatlju iskaz ti je bez pokrića. Krađ je bilo i to ogromne što je dokumentovano i video snimcima i pronalaženjem lažnih potpisa za liste,seobom naroda iz onih opština gde nisu bili izbori u one gde su bili izbori, dovođenjem glasača iz Makedonije, Bosne, pa čak i iz Bugarske. Ako si ti bio kontrolor ispred opozicije, onda si brate skroz bio zalutao kao takav i takvi više ne treba da budu kontrolori, jer ti je očito bilo važno samo da uzmeš dnevnicu, a bolela te je ona stvar za pravilnosti na izborima. Samo toliko, mada mi tvoj način pisanja mnogo više liči na bota, nego na nekoga ko je predstavljao opoziciju.

Ma ne lupaj molim te. Ns mom biračkom mestu nije moglo da se glasa no sa isteklom ličnom kartom.
Ako ti mene vređaš da sam bot, dabogda ti pravi botovi unuĉiće pravili. Ja sam za istinu, a ti si opozicionar protođer, koji ċe da laźe da bi ostvario sopstvene interese. Jel ti treba posao u Opštini od opozicije kad dođe na vlast? Ili potomcima.
Uvek odmah prepoznam hulju, bilo da je vlast, bilo da je „opozicija“ poput tebe.