I na doček Nove godine sa kovid propusnicama

Foto: iStockphoto

Obavezne kovid propusnice produžene su sa 22 na 20 časova. Prema najavama epidemiologa dr Predraga Kona, izuzetka ne bi trebalo da bude ni za praznike.

Nevakcinisani su zasada iskusili nemogućnost noćnog provoda, a bez podvrnutog rukava mogli bi da ostanu i bez proslave Nove godine.

Kon je istakao da ukoliko bi bili usvojeni svi zahtevi koje je medicinski deo Kriznog štaba predložio, logičan sled okolnosti bi bio da je prisustvo na proslavama dozvoljeno samo onima sa kovid propusnicama, prenose Novosti.

„Ni u kom slučaju nije pametno u trenutnoj epidemiološkoj situaciji i sa ovim merama ići na slavlja slična dočeku Nove godine. Posle 20 časova samo sa kovid propusnicama može da se organizuje okupljanje u ugostiteljskim objektima. Verovatno će tako biti i za Novu godinu“, navodi epidemiolog.

Ističe, ne može se znati previše unapred.

„Ukoliko bi se promenila varijanta virusa koji cirkuliše, tako da se prenosi olakšano i među onima koji su vakcinisani, postavlja se pitanje koliko će biti veći rizik održavanja proslava. U svakom slučaju treba biti racionalan i smanjiti rizik što je više moguće, jer sa ovom bolešću zaista nema šale“, poentirao je Kon o organizovanju proslava.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare