Izvršni direktor “Aptiva” ubeđivao gradonačelnika Leskovca da rade po pravilima, on zatražio obilazak fabričkog pogona

Fotografija preuzeta sa zvaničnog gradskog sajta / gradleskovac.org

Gradonačelnik Leskovca. Goran Cvetanović je danas u svom kabinetu razgovarao sa izvršnim direktorom kompanije “Aptiv” Luišom Figueredom. Sastanak je organizovan na inicijativu rukovodilaca kompanije sa ciljem rešavanja problema sa kojima se Aptiv suočava, a koji se tiču organizacije rada.

Izvršni direktor kompanije je, kako se navodi na zvaničnom gradskom sajtu, gradonačelnika i njegove saradnike uveravao da je fabrika u Leskovcu najbolja fabrika kompanije Aptiv u Evropi.

“Sa najnovijom tehnologijom i adekvatnim uslovima za rad i boravak radnika, među koje spada optimalna temperatura koja se u toku svih godišnjih doba održava na nivou od 22 do 25 stepeni Celzijusovih, ambulanta, savremena kantina, toaleti i svlačionice” istakao je Figuered.

Danas se razgovaralo i o prekovremenom radu u ovoj kompaniji i tom prilikom je naglašeno da je u određenom periodu nastupila potreba za povećanom proizvodnjom određene vrste proizvoda za S klasu kompanije “Dajmler” koje “Aptiv” proizvodi samo u Leskovcu i ne mogu se dostaviti iz drugih postrojenja. Tada je organizovan prekovremeni rad, u periodu od dve nedelje, a kako je direktor kompanije rekao, prekovremeni rad je bio organizovan uz dobrovoljni pristanak svakog zaposlenog uz nadonknadu koja je propisana Zakonom.

“Rukovodstvo Aptiva se gradonačelniku obratilo kako bi lokalnu samoupravu upoznalo sa dobrim uslovima za rad u kompaniji i namerom da u Leskovcu posluju dugoročno, najmanje narednih 20 godina”, navodi se iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

PROČITAJTE VIŠE:


Spirić: U „Aptivu“ radnici iz Turske imaju mnogo veće plate od Leskovčana, lokalna vlast namerno snižava cenu rada

Upale tetiva, išijas, bol u krstima, kompresivne neuropatije ili novi takozvani „Sindrom Aptiva“


Gradonačelnik je naglasio da je “Aptiv” veoma značajan za Leskovac zato što zapošljava više od 4.000 radnika, te da na zaposlenje u ovoj britanskoj firmi mogu da računaju i građani u srednjim godinama, a ne samo oni mlađi, “što predstavlja pozitivnu praksu u pogledu zapošljavanja”.

Fotografija preuzeta sa zvaničnog gradskog sajta / gradleskovac.org

U Aptivu je u poslednje dve godine 17 puta izvršena kontrola od strane inspekcija. Poslednji nadzor je obavljen 3. avgusta 2021. godine. Prilikom svih kontrola nisu uočeni veći propusti, a za sve manje se postupalo po nalogu inspekcije.

Na sastanku je, kako se dodaje, dogovoren i obilazak kompanije sa medijskim ekipama početkom septembra meseca.

Razgovaralo se i o gasifikaciji i gradonačelnik Cvetanović je Figuereda uputio u činjenicu da je grad izdao građevinsku dozvolu za izgradnju gasovoda, te da očekuje obaveštenje Javnog preduzeća “Srbijagas” o terminu početka radova.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare