Krizni štab: Sve mere koje postoje ostaju na snazi, situacija stabilna

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je nakon sednice da je Krizni štab došao do zaključka da sve mere koje su sada na snazi treba da se nastave i u narednom vremenskom periodu.

Dodala je da opšte mere – nošenje maske u zatvorenom prostoru, poštovanje fizičke distance – daju rezultate.

“Epidemijska situacija u Srbiji je stabilna, imamo najnižu stopu novoobolelih u Evropi”, rekla je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Podsetila je da ulazimo u period proslava, vezan za okupljanja, i da se treću godinu zaredom ponavlja isto upozorenje – da svi treba da budu svesni da je virus tu, da je detektovan i omirkon za koji je dokazano da se značajno brže širi.

Kisić Tepavčević je navela da su kovid propusnice dale efekat, i da inspektori iako je njihov broj limitran, rade marljivo i prave rezultate.

“Virus postoji i omikon koji se brže širi, siguro je da je u interesu svakoga da sačuva svoje zdravlje, da zaštitmo sebe i okolinu”, rekla je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je rekla da je atmosfera na sednici bila kao i uvek i da je to bila diskusija tokom koje je sagledana učestalost obolevanja, umiranja, procenat pozitivnosti i popunjenost bolničkih kapaciteta.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare