Lebane kao privatna prćija Jovića i Bogdanovića

Da je naslov u potpunosti tačan govori samo još jedno rešenje Agencije za borbu protiv korupije koja je pre dve godine upozorila da se Bogdanovići, čiji “prvenac je trenutno predsednik opštine, međusobno zapošljavaju u lokalnim službama i primaju plate na teret svih građana.

Tanja Bogdanović

Agencija je još pre dve godine naložila smenu Tanja Bogdanović, načelnice Opštinske uprave opštine Lebane jer je 2017. godine, zaposlila kao pripravnika u opštini Milana Bogdanovića –  brata Ivana  Bogdanovića, koji je tada bio zamenik predsednika opštine.

Takođe, preporuka za njeno razrešenje doneta je jer je njen suprug Nenad Bogdanović u opštini Lebane obavljao poslove po ugovoru o delu,a  da o sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama nije pismeno obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije.

Da li je potrebno reći da je Agencija rešenje o njenom razrešenju donela 10. septembra 2019. godine, a da ona još uvek obavlja istu funkciju?

Sve to i nije toliko čudno ukoliko se uzme u obzir da su se Bogdanovići dobrano navikli na sukob interesa, a kako da ga počine učili od Jovića sa kojima su se rodbinski i povezali.

Naime, za one koji to ne znaju, predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović je zet Gorana Jovića,  koji je istovremeno obavljao poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu i bio zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane, kao i odbornik u lokalnom parlamentu gde je učestvovao u radu i donošenju rešenja kojim su poslove u javnim ustanovama dobili njegovi bliski srodnici.

Zbog toga je  Agencija za borbu protiv korupcije takođe donela pravosnažno rešenje kojim se Goran Jović upozorava da je povredio zakon.

Jović je, navodi se u rešenju Agencije, od 30. maja 2016. do 8. juna 2017. godine učestvovao na sednicama kada su doneta rešenja kojim je njegov zet Ivan Bogdanović izabran za zamenika predsednika opštine Lebane, njegova supruga Slađana Jović imenovana za člana Upravnog odbora Doma zdravlja, snaha Jasmina Jović postala član Upravnog odbora dečijeg vrtića Dečja radost, a njegov brat Bojan Jović prvo imenovan za v.d. direktora, a potom i za direktora Turističke organizacije.

Agencija je, stoji u izveštaju, utvrdila rodbinsku povezanost ovih osoba sa Jovićem, te je on bio u situaciji sukoba interesa, o čemu je trebalo da obavesti Agenciju, ako već u vršenju javne dužnosti nije mogao da izbegne stvaranje odnosa zavisnosti.
Jović takođe Agenciju nije obavestio da je, pri stupanju na funkciju u lokalnom parlamentu u Lebanu, obavljao i poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu, čime je povredio Zakon koji jasno nalaže da funkcioner u roku od 15 dana od stupanja na dužnost mora obavetiti Agenciju o obavljanju drugog posla.

Ništa od navedenog se u Lebanu nije promenilo, sem što su članovi “dinastije” počeli međusobno da se smenjuju na funkcijama, zbog toga svađaju, pa na kraju i tuku, o čemu smo pisali juče:

POVEZANO


Predsednik opštine Lebane nasrnuo na rođaku – intervenisali policija i Hitna pomoć, a nadležni o tome ćute

Lebančani daju ultimatum Bogdanoviću preko društvenih mreža: Ili podnesi ostavku ili dolazimo pred opštinu

Smenjen direktor koji je bacio cipelu na predsednika opštine Lebane


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare