Leskovac raspisao tender za izgradnju saobraćajnice u ulici Nova kod gradskog stadiona vredan 40 miliona

Grad Leskovac raspisao je javnu nabavku za izgradnju saobraćajnice u ulici Nova kod gradskog stadiona u Leskovcu.

Procenjena vrednost ovog posla je 40.833.333 dinara, a zainteresovane firme mogu da se jave na tender do 20. Februara.

Prema tehničkom opisu u  delu  infrastrukture predviđena  je  izgradnja  pristupne  saobraćajnice  stadionu  „ Dubočica “  sa  pratećom  infrastrukturom. S

Saobraćajnica dužine17 metara se pruža pravcem istok ‐zapad i predstavlja vezu ul.Kralja Petra Prvog i ul. Voje Nikolajević.

Kolovoz je planiraan u širini od 7 metara, južni trotoar širine 2 metra  i severni trotoar širine 3 metra, koji je od kolovoza odvojen zaštitnim zelenilom širine 5 metara (odnosno  parkingom).

U  osovini  saobraćajnice  je  planirana  izgradnja  fekalne  kanalizacije  sa  priključenjem   delom  na  ul.Voje  Nikolajevića  na fi 400 u postojeću  šahtu, a delom na ulicu Kralja Petra Prvog na  fi 1000  u  postojeću šahtu.

U severnom zelenom pojasu planirana je izgradnja vodovoda fi 100,a u južnom trotoaru  elektro i TT  instalacije.

Planom je predviđeno i postavljanje uličnog osvetljenja u južnom  trotoaru.


Sam stadion će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera.

Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105×68 metara, ukupno sa okolinom 121×85 metara.

Vrednost radova je oko 2,5 milijarde dinara.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Brate mili, kakva vreca bez dna, a bolesnici u Gradskoj bolnici nose sa sobom posteljinu, jastuke, uvek pod rizikom da dobiju neku sekundarnu infekciju u wcima, donose im najblizi toplu vodu u flasama da se umiju, dok gradski oci poplocavaju, dizu spomenike, grade fontane, mermerne klupe, stadione… kakva katastrofa od grada i drzave u celini.