Masovna tuča u Radničkom naselju kao izolovani incident, za policiju je Leskovac bezbedan grad

.

Na području Policijske uprave Leskovac u oktobru, ostvareno je povoljno stanje javne bezbednosti, ocenio je danas načelnik Tomislav Ilić.

Kako je naveo, u oblasti suzbijanja kriminala ostvareni su dobri rezultati.

“Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima je 73,58%. Ukupan broj otkrivenih i prijavljenih krivičnih dela iznosi 113, od čega iz oblasti opšteg kriminala 101, privrednog kriminala 5, ekološkog kriminala 3 i visokotehnološkog kriminala 4 krivična dela. Sva teža krivična dela su uspešno rešena zahvaljujući dobrom radu policije, prema izvršiocima su primenjivane zakonom predviđene mere. U toku meseca, mera policijskog hapšenja primenjena je prema 1 licu, dok je zadržavanje primenjeno prema ukupno 14 lica”, kazao je Ilić, te kao primer efikasnog rada naveo hapšenje učesnika masovne tuče u Radničkom naselju od 30. oktobra.

Kako je dodao, broj učinilaca uhvaćenih na delu je u izveštajnom periodu iznosi 22, što je prvenstveno rezultat intenziviranog rada policijskih službenika na terenu.

“Jedan od naših glavnih prioriteta je da se narkotici sklone sa ulica i da ne budu u blizini dece. U ovom izveštajnom periodu u oblasti narkomanije registrovane su 20 zaplene. Ukupno je zaplenjeno 7.458,59 grama opojne droge i to kanabisa 7.455,89 grama i ostalih supstanci 2,7 grama. Evidentirano je 20 krivična dela iz oblasti neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga”, naveo je Ilić.

U oblasti javnog reda i mira u izveštajnom period, tvrdi, ostvareno je povoljno stanje.

“Nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda, a broj prekršaja protiv JRM u izveštajnom periodu je 51. Strukturu prekršaja čine: vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča, nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, svađa, vika i buka na javnom mestu vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Prekršaji su najčešće vršeni na ulicama i trgovima, gledajući u odnosu na vreme izvršenja najčešće vreme izvršenja je radnim danom u vremenskom intervalu 12-18 časova. Sagledavajući ukupan broj registrovanih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira na području Policijske uprave Leskovac gledano u celini, može se konstatovati da je stanje javnog reda na celom području povoljno”, dodao je on.

U kontrolama saobraćaja usmerenim na otkrivanju prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda kao i tokom akcija otkriveno je ukupno 2.541 saobraćajni prekršaj. Ukupan broj registrovanih saobraćajnih nezgoda u oktobru 2023. godine na području PU u Leskovcu je 43 od toga sa povređenim licima 27, u kojima je povređeno ukupno 32 lica.

U oktobru 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je jedno lice.

Inače, u toku je reknstrukcija i izgradnje šalter sale u zgradi Policijske uprave Leskovac gde će biti smešteni upravni poslovi kao i rekonstrukcija kompletne zgrade gde je smešteno sedište Vatrogasno-sspasilačkog bataljona Leskovac, Vatrogasno-spasilačka četa Leskovac i Policijska ispostava Sever.

D.Marinković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 komentara na “Masovna tuča u Radničkom naselju kao izolovani incident, za policiju je Leskovac bezbedan grad

    1. Policija dobro uradi ali tuzilastvo sve to pusti I karakterise dela kako oni hoce

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *