Meštani pograničnih sela protestuju zbog čestih upada Albanaca

Oko stotinak meštana kuršumlijskih planinskih sela na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom protestvovalo je danas u centru Kuršumlije. Oni traže da se pojača bezebdnost u pograničnom području zbog bespravne seče šume koju čine Albanci sa prostora južne srpske pokraine Kosova i Metohije, kao i zbog stalnih napada na imovinu meštana.

U poslednje vreme Albanci su počeli da obijaju i kuće i uništavaju imovinu tih meštana. Oni traže od države da ih zaštiti i dali su rok od deset dana da se nešto preduzme.

Tokom protesta izrazili su zahvalnost pripadnicima kuršumlijske policije koji se, kako su rekli, maksimalno trude, ali niti imaju dovoljno ingerencija, niti ljudstva da zaštite ovo područje koje je u dužini od 102 kilometara.

“Ovo nije politički skup, već apel meštana, koji se ne osećaju bezbedno i koji žele da ukažu ne samo na bespravnu seču šume, koja je aktuelna godinama unazad, već i na napade na imovinu, koji su se desili rpethodnih dana”, kazao je ispred okupljenih meštana Slavimir Antić.

On je podsetio da su Albanci nedavno obili par kuća u selu Rastelica, da je obavljen uviđaj, te da tragovi vode ka administrativnoj liniji. To je kap koja je prelila čašu, tvrde okupljeni meštani.

B.Roganović

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 komentara na “Meštani pograničnih sela protestuju zbog čestih upada Albanaca

  1. Idite u beograd, zgrada predsetništva, tamo radi jedan čovek koji se za sve pita…
    Glasali ste i to vam je sad otprilike to !!!
    Ovi prekogranični srbi su takodje glasali za “ovog” čoveka tako da vam je isto !!!
    Tražili smo sad će da gledamo !!!

    1. Baš su ljudi imali izbor. Između SNS, zelenih hohštaplera koji nisu potpisali protiv Rio Tinta, lažljivog i prevrtljivog Đilasa spremnog na „bratsvo“ sa Vučicem i tunjave Marinike koja je na nivoi Tome Nikoliċa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *