Ministarstvo poziva proizvođače hleba na kupovinu brašna iz robnih rezervi po sniženim cenama

iStockphoto.com

Ministarstvo trgovine poziva proizvođače hleba za kupovinu brašna ,,T-500″ po subvencionisanim cenama.

Svi proizvođači hleba sa teritorije Republike Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa „T-500” po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Uniji pekara Srbije, na broj telefona sekretara Slavice Petrović 062/ 878-1783 i imejl adresu: slavica0801@gmail.com ili Privrednoj komori Srbije na imejl adresu: prehrambena@pks.rs.

Prijavljivanje traje od utorka 23. novembra 2021. godine pa do isteka količina brašna.

Obrazac prijave, koju treba popuniti i dostaviti Uniji pekara Srbije ili Privrednoj komori Srbije nalazi se u Prilogu 1.

Određivanje količina brašna koje se mogu kupiti

Kriterijumi za određivanje količina brašna tipa „T-500”, koje proizvođači hleba mogu kupiti iz robnih rezervi po subvencionisanim cenama su sledeći:

  • Proizvođač hleba mora biti registrovan za proizvodnju hleba i peciva;
  • Proizvođač hleba mora biti aktivno pravno lice, u smislu da se na dan objavljivanja Uredbe bavio proizvodnjom hleba;
  • Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa „T-500” za poslednja tri meseca.
  • Vodiće se računa o ravnomernoj raspodeli brašna na teritoriji Republike Srbije.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, prethodno ažurirane od strane Unije pekara Srbije i Privredne komore Srbije, dostavljati Republičkoj direkciji za robne rezerve na nedeljnom nivou, sve do isteka količina subvencionisanog brašna tipa „T-500”.

Proizvođači hleba, koji se nađu na spiskovima, u obavezi su da sa Republičkom direkcijom za robne rezerve zaključe ugovore o kupovini brašna, u kojima će se tačno definisati sve što je bitno za realizaciju posla.

Pšenično belo brašno „T-500“, koje će biti preuzimano iz skladišta Republičke direkcije za robne rezerve, je u rasutom stanju ili propisno upakovano u vreće koje su egalizovane na 50 kg neto mase sa propisanom deklaracijom, ili u drugu raspoloživu ambalažu.

Cena brašna iz robnih rezervi, iznosi 33 dinara po kilogramu, uključujući PDV, utovareno u vozilo kupca kod skladištara Pepubličke direkcije za robne rezerve.

Nakon izvršene uplate sredstava, proizvođači hleba će dobiti pismeni nalog za preuzimanje pšeničnog brašna „T-500“, koje će se preuzimati u mlinovima, koji će vršiti meljavu za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

Kontakt osoba u Republičkoj direkciji za robne rezerve je Snežana Obradović, broj telefona 011/323-9052, Tatjana Delić 011/3343-652, Dragica Cajner 021/526-890.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Ministarstvo poziva proizvođače hleba na kupovinu brašna iz robnih rezervi po sniženim cenama

  1. a de je zejtin i RR za nas od 85 dinara>??
    kome ide?
    jasete nas sa 200 din po litru,pa ni Milosevic nije bio ovakav,zinulo vam dupe za pare…i da imate za izbore,sekto natovska!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *