„Nepoželjni“ direktor dobio posao vredan 20 miliona dinara u Lebanu: „Da je o tome odlučivala lokalna vlast, sigurno ne bih prošao“

Dejan Kostić / Foto: Privatna arhiva

Vlasnik firme „Investprodukt“ iz Lebana Dejan Kostić, inače bivši direktor lebanskog „Vodovoda“, dobio je na tenderu posao vredan 20 miliona 235 hiljada dinara za infrastrukturno i komunalno opremanje poslovne zone u ulici Nikola Tesla u ovoj varoši kroz izgradnju vodovodne mreže i atmosferske kanalizacije.

Tenderski postupak je nakon okončanja objavljen danas, a Kostićeva firma je bila jedna od tri ponude koje su podnete Minsitarstvu privrede.

„Ja posao i politiku nikad nisam mešao. Moja firma radi od 1997. godine, jako je cenjena u struci i to je glavni parametar kojim se vodimo. Ipak, sumnjam da bi nam posao bio dodeljen da je konkurs bio raspisan preko lokalne samouprave“, kaže za Rešetku Kostić.

Naime, Kostić je početkom 2018. godine smenjen sa mesta direktora „Vodovoda“ u Lebanu na skupštinskom zasedanju. On se i dalje sudi sa ovim preduzećem iako je 2019-te Upravni sud doneo presudu u njegovu korist.

„Pošto mi je mandat zvanično istekao , a izabran sam za direktora zakonski na sprovedenom konkursu, sada vodim spor pred Osnovnim sudom za naknadu štete“, podseća Kostić.

Dejan i njegov otac Mališa Kostić, bili su i bivši odbornici u Skupštini opštine Lebane, a dok je Dejan bio direktor JKP „Vodovod“ , Agencija za borbu protiv korupcije je ustanovila sumnju u postojanje sukoba interesa.

Kako se navodi u obrazloženju Agencije, za vreme vršenja javne funkcije odbornika njegov otac bio je imenovan na javnu funkciju člana Upravnog odbora „Vodovoda“, a njega za direktora.

Sadašnji predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović, takođe u javnosti prozivan zbog sličnih stvari, optužio je i njegovog oca Mališu za nepotizam.

POVEZANO:


Lebane kao privatna prćija Jovića i Bogdanovića


„Dok je bio odbornik i sa svojom privatnom firmom radio poslove za lokalnu samoupravu, u istom periodu Dejanov tast je direktor JKP ‘Komunalca’. Naravno da mu je i snaja u tom periodu zapošljena u školi“, izjavio je Bogdanović 2018. godine, nakon što su tojica odbornika Skupštine opštine Lebane (SPS i SNS), koji su ranije smenjeni zbog neposlušnosti a potom dobili spor na Upravnom sudu, fizički sprečeni da prisustvuju redovnoj skupštinskoj sednici u sali opštine Lebane.

Među odbornicima kojima je bilo zabranjeno da uđu u skupštinu bio je i Mališa Kostić.

Dejan Kostić je danas član Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “„Nepoželjni“ direktor dobio posao vredan 20 miliona dinara u Lebanu: „Da je o tome odlučivala lokalna vlast, sigurno ne bih prošao“

  1. 90tih je bio jedan Mališa …dir. državne zem. zadruge koju je jako „uspešno“ vodio. Ubrzo je otišla u propast jer je direktori ojadiše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.