Predsednica Skupštine opštine Gadžin Han ipak u direktnom sukobu interesa oko eksploatacije kamenoloma?

Dokumenta Ministarstva rudarstva i energetike potvrdila su da postoji sukob interesa i nezakonito delovanje predsednice Skupštine opštine Gadžin Han Marije Cvetković i direktnu povezanst sa uništavanjem Direkcije kako bi njena porodična firma preuzela poslove iz njene nadležnosti i ugrozila egzistenciju 35 zaposlenih, tvrdi niška narodna poslanica iz SSP-a Jelena Milošević.

Naime, u zapisniku o inspekcijskom nadzoru ministarstva energetike i rudarstva jasno piše da je Boban Cvetković, dever Marije Cvetković, prijavio Direkciju za nelegalnu ekspoataciju krečnjaka na kamenolomu “Mandara”, iako je Marija Cvetković tvrdila da nije.

“U zapisniku takođe jasno piše da je Marija Cvetković, predsednica SO Gadžin Han, prisustvovala inspekcijskom nadzoru kao ‘zainteresovano lice’. Koji je interes Marije Cvetković, da prisustvuje inspekcijskom nadzoru kao lice ispred firme ‘Boban Cvetković’ ako je u svojim izjavama tvrdila da nema veze sa pomenutom firmom?!”, postavlja pitanje Miloševićeva, dostavljajući našoj redakciji dva sporna zapisnika.

Kako kaže, oni su direktni dokaz umešanosti Marije Cvetković u aferu “kamenolom”.

“Klupko se odmotava. Podsetiću da smo protiv bivše načelnice OU Gadžin Han Ljiljane Petrović podneli krivičnu prijavu jer rešenje o odobravanju istražnog prava firmi ‘Boban Cvetković’ nije zavedeno u pisarnici, iako je moralo da bude zbog čega Opština nije mogla da uloži žalbu na šta je imala pravo. Ovaj zapisnik otvara potpuno novu dimenziju mogućih zloupotreba od strane drugih opštinskih funkcionera. Najpre ću se obratiti Agenciji za sprečavanje korupcije i drugim nadležnim organima u cilju utvrđivanja moguće krivične odgovornosti”, ističe narodna poslanica.

Inače, ista beogradska firma „Geostim“, koja je radila elaborat za opštinu Gadžin Han, radila je elaborat i za porodičnu firmu predsednice Skupštine opštine Marije Cvetković koja se vodi na ime njenog devera Bobana Cvetkovića za istražno pravo ekspoatisanja kamenoloma “Mandara”.

Miloševićeva tvrdi da i ovi dokumenti ukazuju na sumnju da porodična firma Marije Cvetković već dugo kroji plan uništavanja Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ kako bi došla do eksploatacionog prava u ovom kamenolomu.

Podsetimo, “Direkcija za izgradnju” ekspoatisala je kamen na kamenolomu “Mandara”, kojim je posipala atarske puteve i tako opstajala, a sada je izgubila to pravo jer je načelnica Opštinske uprave opštine Gadžin Han Ljiljana Petrović sakrila rešenje Ministarstva energetike i rudarstva kojim se odobrava istražno pravo porodičnoj firmi predsednice Skupštine, te rešenje nije ni zavedeno u pisarnici, a samim tim Opština nije ni mogla da se žali, iako je imala pravo budući da je i sama u proceduri dobijanja neophodnih dozvola za eksloataciju kamena.

Rešetka je već pisala o tome da je Petrovićeva smenjena po hitnom postupku upravo zbog prikrivanja dokumentacije.

Tada je narodna poslanica Jelena Milošević najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv bivše načelnice zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem jer je sakrila dokumenta kako bi omogućila porodičnoj firmi predsednice Skupštine Marije Cvetković, koja se trenutno vodi na ime njenog devera.

Cvetkovićeva je oštro demantovala optužbe da opštinskom preduzeću “Direkcija za izgradnju” sa pedesetak zaposlenih u ovom mestu preti stečaj jer su pokušavali da nameste posao porodičnoj firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar
10.01.2023. 16:30

I redno je da se sve ispira,i u koliko je tacno,ipak je to drzavno blago kamenolom,sve redom ispita,po propisu,i odakle novac toj firmi,i da se vidi da li je porez na ekstra profit placen,ima pravo na koriscenje u istrazivacke svrhe a ne da ekspolatise za svoju korist ,odakle skupa zimovanja i mercedesi i sce ostali,pa ako su sve platili ljudima da se izvine ako nisu uzimaj sve sto su stekli i kamione i ostalo,od nekog mora da se krene vec jednom.

stojan
10.01.2023. 16:36

jao vise mi je muka da ljude te Cvetkovice vise prozivate pa neka im urade lepo popis krali krali,nisu nek im se izcvine neka odgovaraju vec jednom,sta vise razvlacite ima li ovde ustanova,nisu ni jedini,ljudi pretakali med mogu valjda prste da olizu,sta vise hocete od njih ili im sve lepo uznite posto se vidi kad su se obogatili tek kad je snajka usla u politiku ili ih ostaavvite na miru.