Prijavite ekološki problem

Ustav Republike Srbije predviđa pravo na zdravu životnu sredinu kao jedno od osnovnih prava i sloboda svakog građanina. Arhuska konvencija predviđa za građane dva vrlo bitna prava – dostupnost informacija i učešće građana u donošenju odluka od značaja za životnu sredinu.

Iako ovaj međunarodni sporazum omogućava pojedincima i grupama da aktivno učestvuju u zaštiti životne sredine i održivom razvoju, ne postoje podaci o tome na koji način je obezbeđeno učešće građanki i građana u donošenju odluka na teritoriji grada Leskovca. Odatle proizilazi zaključak da takvog učešća nema ili je na vrlo niskom nivou.

Kako bismo građanima Leskovca približili ova prava, Tim 42 pruža pomoć svim građanima da reaguju povodom ekoloških problema u svom okruženju. Pozivamo građane Leskovca i okolnih mesta da, ako u svojoj okolini prepoznaju ekološki problem (zagađenje vode, vazduha, zemljišta i slično) za koji smatraju da je potrebno da se što pre reši, popune formular. Tim 42 će se zajedno sa građanima obratiti nadležnim službama, pružati pravnu i administrativnu podršku u toku postupka u cilju rešavanja problema. kao i informisati javnost o ekološkim problemima sa kojima se građani suočavaju.


Aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.