PVV nabavio 2.400 novih kanti za Leskovčane

Fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta grada Leskovca / gradleskovac.org

Leskovački Por Verner & Veber nabavio je 2.400 od 3.500 kanti, koliko je planirano za 2021. Godinu, u ukupnoj vrednosti od 66.500 evra, odnosno oko 7,8 miliona dinara. Kante će biti uručene građanima koji se za njihovu zamenu prijave kompaniji.

U 2021. godini PVV će nabaviti još 450 kontejnera i jedan smećar zapremine 16 metara kubnih, najavljeno je danas.

„Mi smo ove godine isplatili sve zarade radnicima, cene su ostale najniže na teritoriji Republike, a pored toga pokrenuli smo i besplatne zamene sudova. Inače smo parter gradu ne samo u čišćenju deponija, nego imamo i prolećno i jesenje uređenje dvorišta gde prikupljamo kabasti otpad potpuno besplatno po svim mesnim zajednicama. Pomenuću i to da smo zamenili stare kante obrazovnih institucija prošle godine“, kazao je direktor kompanije PVV u Leskovcu Srboljub Nisić Nisić.

On je obavestio građane da stare kante mogu zameniti novim na njihovoj lokaciji u ulici Sime Pogačarevića.

„Govoreći o održavanju higijene u gradu treba napomenuti da je pružanje kvalitetnih komunalnih usluga važno za sve naše sugrađane i funkcionisanje čitavog grada. Zato smo u mehanizaciju naša tri javno komunalna preduzeća Komunalca, Vodovoda i Grdelice, a podsetiću vas da su pre našeg rukovodstva raspolagali opremom starom više decenija, uložili 210 miliona dinara. Iako je stanje higijene mnogo bolje u odnosu na pre nekoliko godina, ne može se reći da je idealno, ali taj segment se može poboljšati isključivo udruženim delovanjem stanovništva i lokalne samouprave, zato apelujem na naše sugrađane da svi zajedno čuvamo naš grad, higijenu, zelenilo i pomognemo jedni drugima da imamo čistiji i uređeniji grad“, poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cevtanović.

Sa ciljem poboljšanja usluga koje pružaju našim sugrađanima u protekle tri godine PVV je u svoju mehanizaciju uložili preko 3 miliona evra, i između ostalog svoj vozni park osavremenili mašinom za pranje kontejnera vrednom 548 hiljada evra. Poslednja u nizu investicija ove kompanije za unapređenje higijene u gradu bila je nabavka 681 novog kontejnera u 2020. godini za koje je izdvojeno 180 hiljada evra.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *