Sveukupni pobednik Roštiljijade prošle godine zamalo nije pobegao iz kulinarstva

Dvadesetosmogodišnji Stefana Anđelković, kuvar iz leskovačkog restorana „Bratska kafana Đokić“, proglašen je sinoć za sveukupnog pobednika na takmičenju majstora roštilja na ovogodišnjoj Roštiljijadi, a ovaj momak otkriva za Rešetku da je pre par meseci skoro i digao ruke od kulinarstva.

.

Kako kaže, situacija sa koronom je u jednom trenutku postala neizdrživa za ugostitelje.

“U takvim trenucima vam svašta prolazi kroz glavu. Dolazilo mi je da okačim maše o zid i bacim se nečim drugim, jer sam završio visoku poslovnu školu. Ipak, ljubav prema kulinarstvu je pobedila”, kaže Anđelković u razgovoru za naš portal.

Anđelković je osvojio nagrade u dve od tri kategorije ovog takmičenja. Prvo mesto mu je pripalo u pripremi pljeskavice, a drugo u pripremi ćevapa, gde je prvoplasirani Miloš Dimitrijević, iz brze hrane „Kralj roštilja“, dok je treće mesto osvojio Stefan Đorđević, iz restorana „Stara škola“ iz Velikog Trnjana, sela u okolini Leskovca.

Stefanu Đorđeviću je žiri dodelio i drugu nagradu u kategoriji priprema jela po izboru gde je pobedu odnela Emina Đorđević, iz leskovačkog restorana „Koliba“ koja je osvojila i drugu nagradu u pripremi pljeskavice, dok je u toj kategoriji trećeplasirani Milan Ilić, iz restorana „Novi dukat“.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare