Tim 42 za dva meseca podneo 17 prijava nadležnim inspekcijama zbog zagađenja u Leskovcu, Lebanu i Bojniku

Tim 42 je tokom marta i aprila pozvao je građane i građanke Leskovca da prijave lokalne ekološke probleme koje primete u svom okruženju. Pravni tim organizacije pružio je svim zainteresovanim građanima i građankama podršku u sastavljanju prijave nadležnim službama – inspekcijama za zaštitu životne sredine Leskovca, Bojnika i Lebana.

Veliki broj građana se odazvao pozivu, poslao prijave i fotografije deponija, zagađenih reka, emitovanja zagađujućih materija u vazduh.

„Analizom podnetih prijava može se zaključiti da je najveći problem sa kojima se građani i građanke Jablaničkog okruga suočavaju upravljanje otpadom. Neredovno pražnjenje kontejnera, divlje deponije u velikom broju sela, nepostojanje sistema upravljanja farmaceutskim i medicinskim otpadom su samo neki od problema. Na sve ovo se nadovezuje i hroničan problem zagađenja vazduha“, kažu u ovom urduženju.

Naša organizacija se uključila u nekoliko postupaka i podnela 17 prijava nadležnoj inspekciji. U narednom periodu pratićemo šta se dešava sa ovim postupcima i koliko efikasno se nadležni bave prijavljenim problemima.


Aktivnosti se sprovode u okviru projekta „Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.