Za javnu raspravu o budžetu niko nije znao, a i što bi?

Iako je trebalo da se na sajtu Grada Prokuplja u odeljku „Najave i obaveštenja“ nađe i obaveštenje o Javnoj raspravi o Nacrtu odluke o izmeni budžeta za 2023. godinu, koja je navodno trajala od 22.9. za one koji žele mejlom da pošalju svoje predloge i primedbe i 25.9. u Svečanoj sali od 7 do 9 časova, ja ne znam nekog van funkcionera i onih koji su lično upleteni u budžet, da je znao za tu raspravu.

Tako se po sada već starom i dobro oprobanom receptu, sve završilo u onom uskom krugu, nekih ljudi, koje mi plaćamo da raspolažu našim parama.

Paradoksalno je i da je nadležna služba „obavestila“ Gradsko veće o toj Javnoj raspravi, koja nije objavljena na sajtu Grada, pa niko za nju nije ni znao, da „nije bilo zainteresovanih građana koji bi uzeli učešće u javnoj raspravi“.

Znači, građani su krivi što nisu znali da je u toku, te sada nemaju prava da se bune ako im neka stavka u budžetu, neka izmena, nije po volji.

Sećate se da je nedavno za nekih 100.000 dinara bila objavljena Javna nabavka u petak, a rok za nju bio je u ponedeljak. E sada je isto, mislim čak i gore, ni za vikend nije bilo obaveštenja.

U ponedeljak 2.oktobra od 10 časova u Velikoj sali zakazana je sednica Skupštine na kojoj će se baš kao tačka naći „Razmatranje predloga Odluke o izmeni Odluke o budžetu Grada Prokuplјa za 2023.godinu“. Najgore je to što sve i da smo hteli, nismo mogli da damo primedbe i predloge jer ne postoji mesto gde možete da nađete kako taj budžet izgleda i koje su bile predložene izmene.

A što bi se i mučili da čitamo te brojke, zar ne?

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Za javnu raspravu o budžetu niko nije znao, a i što bi?

  1. Ma ovi su suva inteligencija tako da nema ko šta da se pita i raspravlja o bilo čemu. Odluke donose brzo i efikasno u svoju korist.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *