Stanković: Grad da se odrekne prihoda u korist ugostitelja

Gradsko rukovodstvo mora da nađe način da ugostitelje održi u životu, da im pomogne da u ovim teškim vremenima zadrže svoje radnike, a da oni, kad stanu na noge, ponovo počnu da pune budžet grada Niša, poručio je danas Miodrag Stanković, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada. 

.

On je predložio da sve vlasnike ugostiteljskih objekata treba pomoći tako što će se grad odreći prihoda koje ubire od ugostitelja.

„Najavljene olakšice za odvoz smeća su zanemarljiva stavka, reprogramirati dospeli porez na imovinu nije dovoljno, ovu obavezu treba značajno umanjiti, makar prepoloviti, a onda i reprogramirati. Vlasnike ugostiteljskih objekata treba osloboditi plaćanja naknade za izradu uslova za zakup javnih površina, korisnike zakupa poslovnog prostora u vlasništvu Grada Niša treba osloboditi plaćanja zakupa u 2021. godini”,kazao je Stanković.

On je pitao gradske čelnike šta ćete preduzeti povodom kafića i restorana koji nemaju bašt i šta će raditi vlasnici ovih objekata kada nemaju odakle da plaćaju zakup?

„Vlasnike ugostiteljskih objekata koji nemaju bašte treba pomoći na neki drugi način,

U suprotnom, pšoručio je sve veći broj ugostiteljskih radnika biće na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje zbog zatvaranja lokala.

Ugostiteljistvo je jedna od privrednih grana koja spada u red najpogođenijih pandemijom virusa Covid-19. U Nišu ima 550 ugostiteljskih objekata, u kojima je zaposleno oko 6.000 ljudi.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare