Ministarka priznala da se zakoni u Srbiji ne primenjuju, a novinare u Leskovcu nazvala skepticima – VIDEO

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je danas u Leskovcu da se u Srbiji zakoni ne primenjuju, i pored stalnih ubeđivanja predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića da u našoj zemlji vlada vladavina prava. Na zahtev više novinara da pojasni deo svojih izjava u ovom gradu, ona ih je nazvala skepticima.

.

Kako je kazala, njen boravak u Leskovcu je  25. po redu  u Srbiji, a ona sa svojim timom obilazi i Nacionalne savete, s ciljem primena Zakona o planskom sistemu, te da se u donošenju svih odluka u Srbiji moraju uključiti lokalna samouprava, predstavnici okruga, civilno društvo, predstavnici nacionalnih manjina, udruženja, a sve uz prisustvo medija.

“Da se ti zakoni primenjuju, ja ne bih bila ovde”, zaključila je na kraju rasprave sa novinarima ministarka, pokušavajući da ih ubedi kako je “sve to normalno”.

“Ostaje nam nada da ćemo 2030. godine u Srbiji živeti bolje”, kazala je ona.

Na konstataciju novinara Rešetke da vladini službenici, pa i ona, nisu tu da građanima ulivaju nadu već da omoguće sprovođenje zakona koje su doneli, ona je odgovorila da je “nada klučna emocija za jedno društvo”. Na podsećanje našeg novinara da Srbija prema ocenama Međuanrodnih organizacija konstantno pada na lestvici poštovanja ljudskih prava, a što je njen resor, ona je oćutala.


Kako je tekla konferencija za novinare pogledajte u prilogu ispod:


Ona se osvrnula i na rečenicu iz izveštaja EU da Srbija ima dobre zakone ali da se oni ne primenju, te konstatovala da to izaziva osećaj nepravde i osećanja ugroženosti u društvu, kao i nejednakosti.

“A sve to može da se reši dijalogom. Tu smo da se dogovorimo na lokalnom nivou da se primene ti zakoni, kao i nemilosrdnost institucija prema pojedicima”, kazala je ona.

Kako jezaključila, “Ko ne planira, taj planira sopstvene neuspehe”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare