Cvetanović: Nije istina da će „Džinsi“ otići iz Leskovca – Gradonačelnik: Nemojte baš mnogo da im verujete

Nakon što je načelnik Jedinstvene leskovačke gradske uprave Miloš Cvetanović kazao za skupštinskom govornicom da nije tačno da će turska fabrika „Džinsi“ otići iz Leskovca i da su ga u to uveravali lično u upravi kompanije, gradonačelnik Goran Cvetanović mu je replicirao uz konstataciju da njima ne treba mnogo verovati jer imaju milionska dugovanja zbog kojih će im biti blokirani računi.

Sve ovo rečeno je u popodnevnom delu skupštinskog zasedanja lokalnog parlamenta nakon konstatacije opozicije da su prihodi od poreza na zarade u budžetu nerealno planirani.

„Mi smo značajne prihode imali od 2013-te, 14-te, 15-te, pa naovamo, od prodaje imovine i ustupanja imovine privrednim subjektima, do onog što smo čekali sve do sada, a to je da nam glavni prihod bude prihod od privredne delatnosti, odnosno poreza na zarade. Ono što smo ustupili Aptivu, Juri, Džinsiju kao grandfild investiciju Sintetike, sve se to sada materijalizuje. Nije tačno, niti ima nekih nagoveštaja, da će Džinsi ići. Mogu da kažem da sam bio u kontaktu sa menadžmentom Džinsija i oni prosto baziraju svoju proizvodnju u fabrici Sintetika i u Fabrici nekadašnjeg Srboleka, a onaj prostor im je višak i zato su ga i oglasili na prodaju. Dakle, neće ići iz Srbije i neće smanjivati radnike“, kazao je Cvetanović.

Nakon toga je za skupštinskom govornicom izašao prvi čovek Leskovca i poručio svom podređenom da menadžementu „Džinsija“ ne treba mnogo verovati.

„Nisam siguran da im tredamo u potpunosti verovati zato što oni Fondu za razvoj Srbije duguju preko 50 miliona dinara i ako ne plate to u kratkom vremenskom periodu, ako ih već nisu blokirali, blokiraće ih – to da znate, a ne znate“, kazao je Goran Cveranović.

Podsetimo, Rešetka je pre mesec dana pisala o tome da je turska kompanija „Džinsi“ oglasila prodaju svog velikog proizvodnog pogona u Leskovcu u Ulici Solunskih ratnika, koji je svojevremeno otvarao i obilazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako se navodi u oglasu, prostor od 2.479 kvadrata prodaje se po ceni od 1,2 miliona evra.

Iz uprave kompanije su nakon objave tog teksta, u kome su iznete samo istinite i proverene činjenice, pretili tužbom našoj redakciji te objašnjavali da se pomenuti prostor prodaje iz razloga jer je tokom poslovanja postao mali za angažovani broj radnika, a od 2019. godine kada je proizvodnja preseljena u veći prostor fabrike „Sintetika“ isti je prazan i u njemu se ne odvija proizvodnja, već u druge dve fabrike Sintetika (zakup) i Srbolek (vlasništvo),

Izvor Rešetke iz lokalne samouprave ubeđivao je tada našeg novinara da je navodni strah od mogućeg odlaska turskih investitora nerealan.

“Kada je i sam gradonačelnik Goran Cvetanović čuo da će zatvoriti svoj pogon u Krupnju, razgovarao je sa vlasnicima koji su ga ubedili da nemaju nameru da odlaze iz Leskovca”, navodi naš izvor iz kabineta prvog čoveka Leskovca.

Ipak, od najave prošlog novembra, da će u objektu nekadašnje fabrike Srbolek u Leskovcu, „Džinsi“ proširiti svoje kapacitete otvaranjem još jednog pogona na oko 1,070 metara kvadratnih, a u koji će biti uloženo 1,2 miliona evra, nije bilo ništa, a broj radnika se smanjio skoro za polovinu.

Ovog proleća su radnicima kasnile zarade, a zaposleni nisu mogli da se pobune protiv toga jer u ovoj fabrici u Leskovcu ne postoji sindikalno udruženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nemate si pojma sa život
22.11.2022. 20:16

Pa kad si nesposoban i ti ovi gore u Vladu pa sklapate štetne ugovore. Dali ste im pare, zemlju, priključke za struju, vodu, telefon, besplatne reklame po medijima (napravili IME od njihovih glupavih pogona) pa ste, samim tim, mogli ste da ih obavežete ugovorom, kao pravi donator, da ne smeju da otuđe, prodaju opremu za rad i da moraju da ostanu 10, 20 godina, da fabrika ima sindikat, da ne smeju tek tako da otpuste radnika… Svaki donator UVEK traži čitav set uslova od onoga koji je primio pare, samo se vi ponašate kao cave.

kad bi se zezali
Odgovor za  Nemate si pojma sa život
23.11.2022. 07:47

e pa ovde su postojali dilovi i zato nisu mogli da postavljaju uslove

Harry
22.11.2022. 20:30

Cvetanović vs. Cvetanović!

Predrag
23.11.2022. 09:20

Od pocetka je sve bilo sumljivo…Mesko dovodi neko da sije farmerice a u gradu imamo Martes…. Po kojoj osnovi i istrazivanju je Mesko zakljucio da treba da pomaze industriju sivenja farmerica i da ce to razviti ekonomiju grada… i zasto nije stimulisao neku drugu industriju koja je Profitabilität..Da li je to istrazivanje podiprato nekim istrazivackim radom od strane nekog univerzieta ?