Da li znate koliko trenutno iznosi javni dug grada Leskovca?

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića, juče je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 29.4 miliona dinara na ime javnog duga.

Kako je navedeno, stabilne finansije lokalne samouprave omogućile su izmirenje obaveza pre roka dospeča za dva kredita i to: kredit za energetsku efikasnost i kapitalne projekte.

„Inače, trenutne obaveze po uzetim kreditima, na dan 12.01.2022.godine, iznose 177 miliona dinara i to po osnovu uzetog kredita kod Banke Inteze – Kredit za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda uzet 26.07.2019., grejs period je 24 meseci, rok otplate kredita je od 31.12.2021.-30.06.2026“, objašnjavaju u kabinetu gradonačelnika.

Iz dole navedene tabele možete videti koliko je zaduženje grada po osnovu kredita bilo 2012.godine, a koliko je 2021.godine što nesporno govori u prilog tome da se danas vodi itekako odgovorna ekonomska politika u Leskovcu.

„Pre 9 godina nasleđen je dug od oko 2 milijarde dinara, kašnjenje u platama i do 8 meseci, zapuštena javna preduzeća, dok je danas u ovom trenutku na stanju računa grada 551 milion dinara, i što je još bitnije bez nekih zaduživanja. To znači da smo danas u potpunosti likvidni i stabilni, i to su egzaktni podaci kojima se ponosimo“, kažu za Rešetku u lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 komentara na “Da li znate koliko trenutno iznosi javni dug grada Leskovca?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.