Kerković: Da li je opozicija u Nišu spremna na potpisivanje protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora?

Pred opozicionim strankama u Nišu je istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video, navodi potpredsednica Dveri i bivša narodna poslanica Tamara Milenković Kerković.

Kakao navodi, svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan Grad u Srbiji.

“Ove činjenice pred sve opozicione stranke u Nišu postavljaju jasan moralni izbor a pred građane pravi moralni hazard koji se odnosi na pitanje postizborne saradnje opozicionih subjekata sa sadašnjom vlašću. Sada, kada je niška politička scena skoro kompletirana najavom dr Milića o ulasku u politiku, ostaje da u javnosti bude razjašnjeno jedno važno pitanje, bez koga su svaka dalja politička debata, predstavljanje programa i kandidata – bespredmetne. A to je, da li su politički subjekti u Nišu spremni na potpisivanje Protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora. Ako to Nišlije ne znaju pre izbora, a postoje politički akteri koji se predstavljaju opozicionim, a ne žele da se obavežu na jedan ovakav akt sada,  onda je rizik da građani  budu prevareni ogroman, a politička utakmica može biti fingirana u korist vlasti”, ističe ona.

Ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, kako objašnjava, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije koje su već najavile svoje učešće na izborima, kao i one koje će se tek pojaviti, Nišlijama već sada daju odgovor na samo jedno i jednostavno predizborno pitanje, koje glasi:  „DA LI SE OBAVEZUJETE DA NAKON IZBORA, KAKO GRUPNO, TAKO NI POJEDINAČNO, NEĆETE SARAĐIVATI SA SNS-om I SPS-om, KAO NOSIOCIMA DVANAESTOGODIŠNJE NIŠKE LOKALNE VLASTI?“

“Polazeći od svog višegodišnjeg opozicionog vaninstitucionalnog i institucionalnog angažmana, POZIVAM SVE OPOZICIONE POLITIČKE SUBJEKTE U GRADU DA NA OVO JEDNOSTAVNO PITANJE DAMO ODGOVOR. Ja svoj potpis stavljam. I moj je odgovor jasan –  SARADNJU SA SNS-om I SPS-om NEĆU PRIHVATITI NIUKOM OBLIKU I NA TO SE OBAVEZUJEM SVOJIM PUNIM POLITIČKIM, GRAĐANSKIM I LJUDSKIM KAPACITETIMA. Pozivam i sve kolege iz opozicije da to učinimo, da na nivou čitave opozicije takav Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om postignemo i da ga svaki opozicioni subjekt pred predstojeće izbore potpiše.  Nišlije to od nas očekuju, i to je najmanje što zaslužuju u  vremenu u kome je teško razlikovati istinu od laži.  Nakon toga da krenemo, zajedno sa građanima, u borbu za smenu najgore vlasti u istoriji Niša”, zaključuje ona.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare