Kome smeta bilbord “Za svu našu decu” u Leskovcu?

Gradska uprava nije produžila odobrenje za korišćenje javne površine firmi koja je u toku prošle godine stanarima okolnih zgrada u bloku kod “Pepeljuge” omogućila da na šest meseci postave platno sa natpisom “Za svu našu decu- Za parkić i vrtić kod Pepeljuge” na poslednjoj etaži zelenog solitera u blizini tog parkića, saopštili sui z Udruženja građana “Zeleni ustanak”.

Kako navode, pomenuti slučaj predstavlja i jedan blaži udar na slobodu izražavanja i medija i to baš od strane onih koji su se samo pre nekih mesec dva hvalili slobodom medija u Leskovcu.

“Prema informacijama do kojih je predstavnik firme došao zaposleni u Gradskoj upravi su dobili nalog sa ‘višeg nivoa’ da pronađu način da se ove godine odobrenje njegovoj firmi ipak ne produži. Takav pristup je na primer sasvim suprotan nalozima koje zaposleni u Gradskoj upravi dobijaju sa ‘višeg nivoa’ prilikom prodaje gradskog zemljišta investitorima, izmene urbanističkih planova, odobrenja urbanističkih projekata i izdavanja građevinskih dozvola jer se tada traže svi i mogući i nemogući načini da se sve to odobri, i u tim slučajevima se naravno samo primedbe stanara odbacuju. Stanari zgrada koje okružuju parkić kod Pepeljuge udruženi u svoje udruženje ‘Zeleni ustanak’ očekuju da sličan nalog za neodobrenje sa ‘višeg nivoa’ zaposleni u Gradskoj upravi dobiju i nakon što prime zahtev za građevinsku dozvolu za izgradnju višespratnice u tom parkiću, pogotovo imajući u vidu sve propuste koje je Gradska uprava, ili više njih, napravila u poslednjih dvanaest godina u vezi te parcele”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, obzirom da je naknada za 2022. godinu redovno plaćana kao i predata sva dokumentacija za produženje odobrenja nije baš najjasnije od koga i zašto dolazi takav nalog koji je samo na štetu i gradskom ali i veoma skromnom budžetu stambene zajednice zelenog solitera.

“Predstavnik firme takođe napominje da i pored svega toga nema uopšte u planu da bilo koga u Gradskoj upravi moli za odobrenje da u gradski budžet i ove godine uplati 180,000 dinara kao i ranijih godina ako već tamo nema nekog ko će više da poštuje procedure i interes gradskog budžeta a manje šta se nekom sviđa ili ne. Stanari zelenog solitera kod Pepeljuge pitaju Gradsku upravu ko će im nadoknaditi manjak od 70,000 dinara u budžetu u ovoj godini obzirom da su planirali dalje sređivanje svoje zgrade kao i prostora oko nje a iznajmljivanje zajedničkih delova zgrade im predstavlja jednan od značajnijih prihoda. Ujedno se i pitaju zašto reklamna platna i bilbordi postavljeni širom Leskovca za natpisom ZA NAŠU DECU već godinama nikom ne smetaju”, ističe se u saopštenju.

Inače, predstavnik firme je Valjevac koji se pre skoro deset godina doselio u Leskovac gde je i osnovao svoju porodicu.

POVEZANO:


Ovo je Dragoljub Gajić – Valjevac kojeg je gradonačelnik Leskovca ovih dana pominjao češće nego bilo kog opozicionara


Istog tog Valjevca je Gradonačelnik svojevremeno i dok su trajali protesti u parkiću kod “Pepeljuge” i pominjao nekoliko puta i okarakterisao kao čoveka koji zajedno sa svojim komšijama ne dozvoljava drugim ljudima da se isto tako kao on dosele u grad odnosno zgradu koja je u planu da bude izgrađena u parkiću i igralištu za decu kod “Pepeljuge”.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Kome smeta bilbord “Za svu našu decu” u Leskovcu?

  1. E moj Valjevac, posle toliko godina ti jos ne znas da nisi dosao u Leskovac nego u Meskovac, grad u kome se za sve pita samo jedan covek, cik pogodi koji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *