GAT dobio posao izgradnje Nove ulice kod stadiona po duplo većoj ceni od procenjene

Iako je procenjena vrednost za izgradnju saobraćajnice u ulici Nova kod gradskog stadiona u Leskovcu iznosila 40,8 miliona dinara, ovaj posao je poveren novosadskom GAT-u za 95 miliona 989 hiljada dinara za PDV-om.

GAT je firma koja je gradi i novi stadion, a posao oko Nove ulice radiće u konzorcijumu sa firmom “Profi put” iz Badinca.

Do duplog povećanja cene je došlo, kako se navodi u obazloženju komisije, zbog inflacije.

“Komisija je konstatovala da je procenjena vrednost nabavke u planu nabavke u iznosu od 40.833.333,00 RSD bez PDV-a utvrđena u manjem iznosu u odnosu na projektovanu vrednost na osnovu koje je izdata građevinska dozvola na osnovu čega je utvrdila da je vrednost data u ponudi veća od projektovane vrednosti za 19.991.476,09 RSD bez PDV-a. Komisija je uzela u obzir i odgovor glavnog i odgovornog projektanta da su u projektu date projektantske cene koje su važile u vreme izrade projekta. Razmatrajući napred navedeno, a imajući u vidu da ponavljanje postupka ne može uticati na vrednost ponude koju diktira tržište materijala, transporta,radne snage i drugih zavisnih troškova građenja, i zahteva dodatni vremenski period za raspisivanje i okončanje novog postupka nabavke, komisija predlaže odgovornom licu naručioca da donese odgovarajuću odluku jer su nakon pregleda i stručne ocene stečeni uslovi za dodelu ugovora tako što je ponuđač dokazao ispunjenost kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta i dostavio svu zahtevanu dokumentaciju u postupku. Komisija je na osnovu svih prethodno utvrđenih činjenica rangirala ponudu u skladu sa odrdbama člana 144. stav 4. ZJN i predložila ovlašćenom licu naručioca da donese odgovarajuću odluku u skladu sa čl.146. stav 1 i 2. Zakona o javnim nabavkama”, navodi se u obrazloženju komisije.

Prema tehničkom opisu u delu infrastrukture predviđena je izgradnja pristupne saobraćajnice stadionu „ Dubočica “ sa pratećom infrastrukturom. Saobraćajnica dužine17 metara se pruža pravcem istok ‐zapad i predstavlja vezu ul.Kralja Petra Prvog i ul. Voje Nikolajević. Kolovoz je planiran u širini od 7 metara, južni trotoar širine 2 metra i severni trotoar širine 3 metra, koji je od kolovoza odvojen zaštitnim zelenilom širine 5 metara (odnosno parkingom). U osovini saobraćajnice je planirana izgradnja fekalne kanalizacije sa priključenjem delom na ul.Voje Nikolajevića na fi 400 u postojeću šahtu, a delom na ulicu Kralja Petra Prvog na fi 1000 u postojeću šahtu. U severnom zelenom pojasu planirana je izgradnja vodovoda fi 100,a u južnom trotoaru elektro i TT instalacije. Planom je predviđeno i postavljanje uličnog osvetljenja u južnom trotoaru.

Sam stadion će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera. Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105×68 metara, ukupno sa okolinom 121×85 metara. Vrednost radova je oko 2,5 milijarde dinara.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ma zaokruži to na milion evra! Kad ide june, nek ide i uže! Dokle to sitničarenje.

Kako je moguće da ulica od 17m košta 96miliona dinara. Jel ovde neko lud ili je nova klasična pljačka

Pa pola od toga je za SNS sektu kao sto je dlucaj sa svakim poslom u Srbiji. Sve sto oni grade od nasih para ne grade zbog nas nego da bi uzeli deo za sebe. Zato ih kvalitet uooste i ne interesuje. Jer kada se bude popravljalo za koju godinu opet 50% za sektu. I tako. A narod ko narod…

Ovakvo sprovodjenj tendera nema ni u Bejrutu KRIMINAL,OTIMAČINA,LOPOVLUK,PLJAČKA . KAKO JE SPROVEDEN TENDER? Procenjena vrednost je 40.833.000 din Pošto vrednost direktnih troškova za izgradnju prelazi 60miliona svi normalni pošteni izvođači su odustali jel niko neće da radi sa minusom. Javio se GAT sa 95miliona . Po zakonu tender bi trebalo da se ponovi jel vrednos prelazi procenjenu vrednost. Da projektant napravi novu procenu vrednosti -PREDMER. Ali uz dogovor sa investitorom morali su da smisle kako da dobiju tender.Koliko procenta je inflacija ? Na osnovu čega je dobijen tender pa da su stavili 100miliona procenjenu vrednost javile bi se bar jos 5virme i licitirale najnižu ponudu .Ovde treba da radi ubpok , privredni kriminal i ko zna još koja služba VELIKA PLJAČKA