Odgovor Crte: Svaki oblik stranačkog aktivizma je u suprotnosti s kodeksom naših posmatrača

Udruženje “I ja se pitam” nije osnovala Crta, nije deo Crte i nemamo nikakva saznanja u vezi njihovog političkog delovanja, navodi se u odgovoru šefa pravnog tima te organizacije Pavla Dimitrijevića.

U dopisu redakciji Rešetke Dimitrijević navodi da je političko angazovanje u vidu kandidature na izborima pod okriljem bilo koje stranke, članstvo u nekoj stranci i svaki drugi oblik stranačkog aktivizma u suprotnosti s kodeksom posmatrača koji potpisuje svaki posmatrač Crte.

„U tom smislu nemamo saznanja da je bilo šta od navedenog prekršeno u našoj dugogodišnjoj saradnji. Bratislav Stamenković jeste saradnik Crte i on, kao i svaki građanin, ima pravo da organizuje, predstavlja ili bude deo aktivnosti organizacije u Leskovcu“, dodaje se u odgovoru.

Podsetimo JUGpress je danas objavio zapisnike sa sastanaka koji su se vodili u prostorijama ovog udruženja, a upravo povodom dogovora DS-a, Nove DSS, Udruženja građana „I ja se pitam“, Pokreta „Nema nazad – iza je Srbija!“, NS, PSG i Pokreta za Leskovac, kao sedam političkih organizacija koje se dogovoraju o mogućoj budućoj saradnji na izborima za savete mesnih zajednica.

Prema objavljenim zapisnicima, ovi sastanci su se vodili nekoliko puta , a prvi je održan 11. jula ove godine.

Nakon što su optuženi da se kao građanski aktivisti bave „političkim mešetarenjem“ iz Udruženja „I ja se pitam“ su uporno pokušavali da se odbrane od ovih optužbi.

Predsednik organizacije, koji je inače i koordinator Organizacije civilnog društva posvećene razvoju demokratske kulture i građanskog aktivizma CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost), Brtislav Stamenković to je oštro demantovao u Rešetanju.

„Mi ne vidimo civilni sektor kao nekog ko će biti aktivan na političkoj sceni i u izborima“, naglasio je Stamenković.

Ipak, priupitan da li je tačno da će njegovo udruženje učestvovati na predstojećim izborima za članove Saveta mesnih zajednica u Leskovcu, kazao je da neće, ali da će možda neki članovi tih udruženja biti na nekim listama.

„To ne sporim. I mislim da je to njihovo pravo. Mi kao udruženje, nećemo sigurno“, tvrdio je Stamenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.