Otvoreno pismo Dragoljuba Živkovića Leskovčanima

Otvorenim pismom Leskovčanima se obratio Dragoljub Živković, odbornički kanidat sa liste „Narodni pokret Srbije – Miroslav Aleksić – Za Leskovac Zajedno – dr Nenad Zdravković“, pozivajući građane da izađu na izbore i glasaju za promene.

Pismo prenosimo u celini.

U nedelju 17. decembra 2023. godine održaće se lokalni i parlamentarni izbori na kojima treba svi da pokažemo koliko smo odgovorni za svoje živote i sudbinu Srbije i Leskovca. Glasajući za pojedine stranke na lokalnim i parlamentarnim izborima pokazaćemo koje su to vrednosti u koje verujemo i da li želimo te vrednosti da branimo.

Svakodnevno smo svedoci da se zloupotrebom sredstava javnog informisanja ugrožava naše pravo na istinu, na kulturu, promovisanje pravih vrednosti u društvu. Naše je pravo da branimo fundamentalne vrednosti kao što su pravo na zdravu životnu sredinu, pravo da živimo u uređenoj državi sa jakim institucijama, pravo na život dostojan čoveka i pravo na lepšu budućnost.

Leskovac je grad vrednih, hrabrih i slobodoumnih ljudi i to treba da pokažemo na izborima u nedelju 17. decembra. Samo slobodni građani mogu braniti vrednosti koje nas mogu dovesti do boljeg života i realizacije nacionalnih i državnih ciljeva.

Poštovani građani Leskovca, dragi prijatelji i komšije, pozivam Vas da hrabro, dostojanstveno i bez straha izađete na izbore 17. decembra 2023. godine i GLASATE ZA PROMENE.

Promene su neophodne da bi se naša zajednica, Leskovac i Srbija, menjali na bolje NA KORIST SVIH. Te promene treba da donesu bolji život za sve a posebno za one društvene grupe koje su do sada nosile najveći teret tranzicije. Promene treba da obezbede sigurnost za stare i perspektivu za mlade generacije.

Poštovani građani Leskovca GLASAJTE ZA PROMENE, ZA LESKOVAC I SRBIJU:
BEZ SVAKE VRSTE NASILJA,
BEZ KORUPCIJE,
BEZ KRIMINALA,
BEZ DISKRIMINACIJE,
BEZ FALSIFIKOVANIH DIPLOMA.

PROMENE SU NEOPHODNE DA BISMO IMALI:
NEZAVISNE INSTITUCIJE,
SIGURNA PRIMANJA,
SLOBODNE MEDIJE,
BOLJE OBRAZOVANJE,
BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU,
BOLJE PLATE I PENZIJE,
ZDRAVU I ČISTIJU ŽIVOTNU SREDINU.
Poštovani sugrađani, dragi prijatelji, Izađimo 17. decembra na izbore i glasajmo za pravednu, bogatu, uređenu, slobodarsku i srećnu Srbiju i srećan Leskovac. GLASAJMO ZA PROMENE.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

9 komentara na “Otvoreno pismo Dragoljuba Živkovića Leskovčanima

 1. Ne znam šta je gore. „Falsifikovana“ diploma (neka mi neko objasni šta je to) ili diplomski rad koji poĉinje citatom Karla Marksa.
  Ovo drugo bi bilo sasvim na mestu, da je u pitanju rad nekog pravog komuniste, prekaljenog revolucionara. Čudno je kad za nečim takvim posegne jedan sitni aparatčik, član SKJ koji je tu samo zbog para i privilegija.

  1. Treba da te je sramota nepismeni . Fuck you. Čoveku vodu ne možete da donesete. Tvoji idejni vođe Šešelj, Toma Nikolić, Dačić… svi oni su bili članovi SKJ, baš kao i ja, ali u tom SKJ si mogao bar pri kraju njihovog postojanja, da kažeš šta si mislio. Posle smrti idejnog vođe Tita, više nije postojalo božanstvo kome su morali svi da se klanjaju, su svi mogli da kažu ono šta stvarno misle. Kakve ima veze Živkovićev doktorat, sa čim počinje? I dan danas su predmet izučavanja kritika, pohvala, dela Marksa i Engelsa i na zapadu i na istoku. Njegovim rečenicama počinju doktorati i u Kini, pa gde je Kina a gde smo mi? A kojim rečima počinju diplomski radovi ili ti doktorati sektaša na vlasti. Najverovatnije sa „kako bi rekao prewsednik Vučić“ ili možda „Vučić nam je dao sve, pa kako on kaže…“ ali sto psoto sa samo jednom reči „FALSIFIKAT“. Sektaši ne mogu da završe ni osnovnu školu, već kupuju i te diplome, završavaju srednje škole i fakultete za godinu ipo dana… Pitanje za tebe je, da li se zna šta je gore, da širiš ovakve gluposti ili da ćutiš, jer nebuloze nisu baš preporučljiva.

  2. Ovde se podvlači razlika u obrazovanju. Nekada, u vreme SKJ, moda su bili citati. A danas plagijati. Nekada se studiralo, doktoriralo, učilo vidno, sa svedocima kolegama, generacijom. Danas svaki srdnjoškolac osvane sa 10 položenih ispita dnevno, 3 završene godine za 1 mesec i papirom na kojem piše diploma, bez znanja.
   Čvrsto vrujem da se Živković razume u mašinstvo. Nema svedoka da se dr mr spec i njegovi izabranici poput Olivere, Saške, razumeju u ekonomiju i medicinu.
   To bi bila prava pitanja za njih iz oblasti struke. Da pozovete voditelje koji se razumeju u njihovu struku, pa da nam Olivera objasni ekonosmke pojmove, a ovo dvoje medicinske. Neko iza politike sakriva neznanje, a ubire ogromne privilegije. Neko politici doprinese za beznačajnu nadoknadu, dobije lep kabinet i sekretaricu i kola. Još ga sramota kad ga prozivaju jer nije djon kao drugi navedni koji nemaju diplome, imaju papir na kojem piše diploma, iza njga nema znanja. Samo ima djon obraz.

 2. Zivkovic je gradski lik i gospodin covek. Ucen i recit. Bivsi predsednik opstine. To je fakat. ALI, NISTA NIJE URADIO ZA GRAD DOK JE BIO NA VLASTI. NISTA. Kakvu vajdu imamo od lepih prica i manira ? Nama treba lider koji grize, ide napred, i zato Leskovac ne sme da stane!

  1. Ide u Katar, Egipat, Portigaliju, banja se u Mrtvo more…takav nam treba. Lopovluci tek ce se rese.

 3. Gledaćete decu i unuke preko vibera, pazljivo glasajte.
  Da ne bude zabune, svaki dan vlasti sns, sps, radikala i ostale bagre tera ljude van grada i van zemlje… Ranije su odlazili iz zemlje samo najbolji, sada odose i prosecni, ostace samo najgori.

  1. Bravo za komentar,olovke u ruke i na izborima da najurimo sektu i štiglana sa vlasti ZAUVEK.

 4. Kada je potpisnik ovog apela bio predsednik opštine, opština Leskovac se srozavala
  On nije umeo da iskoristi milion maraka koje je Leskovac dobio kao pomoć za finansiranje projekata od važnosti za Grad. Zašto? Nisu imali ni jedan projekat a nisu ni znali da napišu novi. Novac je Vlada Srbije vratila. Toliko o njemu kao ličnosti koja treba ovaj grad da razvija.
  I da ne nabrajam ostale bisere njegove nesposobnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *