U planu da se ove godine put do vrha Hisara u Leskovcu obloži kockom

Put ka vidikovcu na brdu Hisar u Leskovcu bi trebalo ove godine napokon da bude uređen, a želja je lokalnih vlasti da bude obložen kockom.

Ovu investiciju najavio je još pre par meseci gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a ona se našla i u Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu.

Za ovu namenu je planirano da se iz gradskog budžeta potroši 21.067.200 dinara.

Kako nam je rečeno, moguće je da će deo kocke koja se skida sa Ulice Devet Jugovića završiti na samom Hisaru, ali i deo rekonstrukcije puta prema Vučju.

Kako je ranije najavio direktor JP “Urbanizam i izgradnja” Novica Nikolić, grad je sklopio ugovor sa “Putevima Srbije” koji izvode radove na putu ka Vučju da im ustupi tu kocku besplatno.

“Grad će morati da plati samo PDV. Već sam razgovarao sa kolegama gde bismo mogli da je ugradimo, jer prilikom skidanja ona ide na  deponiju koju odredi investitor, ali pokušaćemo da imamo neke površine koje ćemo moći da uređujemo i da pravimo papire i dobijemo kocku“, zaključio je Nikolić.

Leskovac će već investirao na putu od podnožja do vrha brda Hisar, ali je,sve bilo kratkog veka.

“Namera nam je da nađemo trajnije rešenje. Naravno, moraju se urediti odvodni i kanali”, komentarisao je gradonačelnik.

Ranije su postojali predlozi projekata da se uredi i osvetli staza do Hisara ali te ideje nikada nisu realizovane pod izgovorom da je pod zaštitomm države kao arheološki lokalitet i park prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 komentara na “U planu da se ove godine put do vrha Hisara u Leskovcu obloži kockom

  1. jel onom novom malom kockom što se koristi i za oivičavanje Velikog nezavršenog trga nam a koja je imitacija one prave kamene kocke?

    koliko ste prodavali kocku u Nemačku što ste vadili još pre 6..7 godina? Gde je kocka iz ulice Stepe Stepanovića npr? Kažu Nemci dobro platili?

    A mi novu kocku, da se živ izubijaš od oštrih ivica uz sve to postavljena na pesku lagano pa sve na bregove, da se slomi čovek od vaš trg i ono malo što je završeno. Sram vas bilo, nedolični ste svog bitisanja a o funkcijama ni da se spomene.

  2. E tako može. Sad mi je drago da sam ih prozivao za kocku koja završavala kod ko zna koga. Zato treba svi da slikamo gde god je vidimo u nečijem dvorištu, ta kocka je ukradena, nije mogla nigde da se kupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.