Vaučer nas održao, njemu hvala

Dok dlanom o dlan, prođoše praznici, a beše ih baš malo ovog meseca. Prođe ko tren vreme od Sv. Nikole do Nove godine. Tako smo lepo spojili dane da se premorismo od silnog krkanja i odmorismo od silnog nerada. Onda nam je došlo povezivanje Nove godine sa Božićem i onda lagano skok do Pravoslavne nove godine(čitaj Srpske), inače se radi o Julijanskoj novoj godini, a kako je, istorijski poznato, Julije Cezar je bio deklarisani Srbin, pravoslavac. 

Bitno je da smo mi našli način da se odmorimo od odmora.

Ne lezi vraže, taman kada smo pomislili da počnemo nešto da radimo, stiže radosna, izborna vest, da nam preCednik, koji inače nije učestvovao na izborima, poklanja vaučere za ovogodišnji odmor. Kako je prezadovoljan svojim izbornim kradustatom, odlučio je da nagradi “svoje verne sluge” duplom vrednošću vaučera, pokazujući da mi nemamo inflaciju i da postoji samo inflacija ekonomskog znanja od ovih što pljuju sve što on, helikopterski preCednik, predloži.

Silne babe i dede skočiše na noge lagane u cik zore rane i na juriš zauzeše parking  ispred Pošte. Zanimljivo je da ti vaučeri deluju jako dobro na zdravstveno stanje građanstva i pre njihovog korišćenja u banjama. Baka koja juče nije mogla da se popne uz tri stepenika odjedanput postade brža od Huseina Bolta, a deka kome je štap bio osnovno pomoćno sredstvo za hodanje, baci ga u trnje i hrabro zakorači u vaučersku budućnost, jer Srbija ne sme da stane.

Dobro de, to što Srbija posle neći moći da ustane, zbog ovakve ekonomske politike, ionako neće biti bitno onima što su stali u red za vaučere. Oni će kad stigne vreme za naplatu vaučera, stadiona i auto puteva, biti na nekom drugom mestu, kod onog deke s belom bradom, a nije Deda Mraz. Zato ih i zabole kuk i još po nešto za mlade, koji će to morati da otplaćuju, jer je trenutno mnogo bitnije to što će se oni brčkati u vrućoj banjskoj vodici cela tri dana.

Međutim, ovi stručnjaci iz vlasti, poznati po tome što mogu da pokvare i Vesićevu kocku, nisu dobro uradili tablicu množenja, pa nisu odštampali dovoljan broj vaučera, a ljudi su pošteno glasali po dogovoru, za preCednika( koji nije učestvovao u izborima) i sada im treba to pošteno platiti.

Ma, nema problema, tu je Sliniša Mali koji će to lako da naštanca, lakše od njegovog doktorskog rada, dođe reč. Samo bez žurbe, jer ostatak lokalnih izbora je za neki mesec, pa ne treba odmah ispucati sve adute. Ti što ih nisu dobili će taman, do tada, da se razbole po meri vaučera.

Moj predlog je da aktuelna vlast, u svim sverama života, uvede vaučer kao sredstvo plaćanja. Papir ko papir na njemu možeš da napišeš ša ti je volja. Možeš da ga krstiš kako želiš i njime platiš ono što hoćeš. Mogli bi na primer, preko vaučera, da se dele mesta u vrtićima, da se određuje mesta na listi za lečenje, da se obezbede mesta na nacionalnom stadionu, da se prodaju karte za metro ili da se plaća obilazak Bgd na H20. Takođe bi istaknutim akademcima SNS AVkademije obezbeđivali poslaničko mesto u Skupštini.

Na lokalu bi se štampali lokalni vAVučeri, pa bi na primer u Leskovcu to bili fAVraončeri a u Kruševcu npr. gAVšvučeri. Ovo bi posebno aktuelnu vlast i lokalne vođe približilo narodu, koji bi im uz pregršt prideva i određeni glagol iskazivali svoju privžrnost i ljubav.

Narode moj, ti si dobar narod i tebe ne treba menjati, tebe treba gajiti i čuvati, jer takav narod kome odgovara ovakva vlast, teško da može da se nađe bilo gde na svetu, možda nisi nebeski ali unikatan jesi to je sigurno. Živeo narod, živeo kralj Ibi.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako je pravilno Kralj Ibi ili Kralj Ebi?

Gospodine Radosavljevicu, kakve veze ima kralj Ibi sa nasim AV kraljem? Kakve, voleo bih da znam?