Cvetanović otvarao privatni vrtić u vlasništvu žene predsednika opštine Lebane i ćerke Gorana Jovića

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvorio je danas privatni vrtić u centru Leskovca koji je u vlasništvu Adrijane Jović Bogdanović, inače supruge predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića i ćerke prvog čoveka naprednjaka u ovoj varoši Gorana Jovića.

Kao suvlasnik privatnog vrtića u kojem je, kako je rečeno, zaposleno 10 vaspitačica, psihologa, pedagoga, logopeda i dve spremečice, izvesna porodica Jovanović iz Leskovca.

Cvetanović je istakao da će i ovaj privatni vrtić, prema ranijoj odluci lokalne samouprave, dobijati subvencije od 80 posto do pune tržišne cene za boravak dece.


Lebančani, a pogotovo tamošnja opozicija, već duže vremena tvrde da je ova varošica postala „privatna prćija Jovića i Bogdanovića“.

Inače, Agencije za borbu protiv korupije izdala je niz rešenja protiv članova ove porodice i u više navrata upozoravala da se Bogdanovići, čiji “prvenac“ je trenutno predsednik opštine, međusobno zapošljavaju u lokalnim službama i primaju plate na teret svih građana.

Agencija je još pre dve godine naložila smenu Tanja Bogdanović, načelnice Opštinske uprave opštine Lebane jer je 2017. godine, zaposlila kao pripravnika u opštini Milana Bogdanovića – brata Ivana Bogdanovića, koji je tada bio zamenik predsednika opštine.

Takođe, preporuka za njeno razrešenje doneta je jer je njen suprug Nenad Bogdanović u opštini Lebane obavljao poslove po ugovoru o delu,a da o sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama nije pismeno obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije.

Da li je potrebno reći da je Agencija rešenje o njenom razrešenju donela 10. septembra 2019. godine, a da ona još uvek obavlja istu funkciju?

Sve to i nije toliko čudno ukoliko se uzme u obzir da su se Bogdanovići dobrano navikli na sukob interesa, a kako da ga počine učili od Jovića sa kojima su se rodbinski i povezali.

Naime, za one koji to ne znaju, predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović je zet Gorana Jovića, koji je istovremeno obavljao poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu i bio zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane, kao i odbornik u lokalnom parlamentu gde je učestvovao u radu i donošenju rešenja kojim su poslove u javnim ustanovama dobili njegovi bliski srodnici.

Zbog toga je Agencija za borbu protiv korupcije takođe donela pravosnažno rešenje kojim se Goran Jović upozorava da je povredio zakon.

Jović je, navodi se u rešenju Agencije, od 30. maja 2016. do 8. juna 2017. godine učestvovao na sednicama kada su doneta rešenja kojim je njegov zet Ivan Bogdanović izabran za zamenika predsednika opštine Lebane, njegova supruga Slađana Jović imenovana za člana Upravnog odbora Doma zdravlja, snaha Jasmina Jović postala član Upravnog odbora dečijeg vrtića Dečja radost, a njegov brat Bojan Jović prvo imenovan za v.d. direktora, a potom i za direktora Turističke organizacije.

Agencija je, stoji u izveštaju, utvrdila rodbinsku povezanost ovih osoba sa Jovićem, te je on bio u situaciji sukoba interesa, o čemu je trebalo da obavesti Agenciju, ako već u vršenju javne dužnosti nije mogao da izbegne stvaranje odnosa zavisnosti.

Jović takođe Agenciju nije obavestio da je, pri stupanju na funkciju u lokalnom parlamentu u Lebanu, obavljao i poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu, čime je povredio Zakon koji jasno nalaže da funkcioner u roku od 15 dana od stupanja na dužnost mora obavetiti Agenciju o obavljanju drugog posla.

Ništa od navedenog se u Lebanu nije promenilo, sem što su članovi “dinastije” počeli međusobno da se smenjuju na funkcijama, zbog toga svađaju, pa na kraju i tuku, o čemu smo takođe pisali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

11 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pera
21.11.2022. 15:07

ko će kome ako ne svoj svome
pi*Aj po narodu

Nikolic Zoran
21.11.2022. 15:28

Pa naravno da zakon za takve nepostoji samo da pitaju Gorana odakle mu pare da kupi i da vozi dzip Landrover nov koji brat bratu kosta oko 50 hiljada evra da ne pitamo jos za kakve investicije pa dokle bre vise zatvaranje oci za ovakve mucke. Sebe je proglasio za dozivotnog direktora privredne komore Leskovca. DOKLE VISE.

BožaPub
Odgovor za  Nikolic Zoran
21.11.2022. 17:57

Nije brate samo džip,gde su stanovi po Beogradu,Novom Sadu ,vikendica-kuća na jezero,i naravno više apartmana u bratskoj nam Grčkoj.Šta ćeš kad je čovek sposoban i vodi se parolom use i u svoje kljuse.

Lebane no1
Odgovor za  Nikolic Zoran
21.11.2022. 18:39

Odakle? Pa verovatno od fotografisanja učenika po školama u Lebanu. Čovek je štedeo i uštedeo..🙃

Potop
Odgovor za  Nikolic Zoran
21.11.2022. 23:29

Dokle god ih beskičmenjaci i sitne jajare budu glasali i zadovoljavali se mrvicama dok đukci otimaju.A mesko isti takav jer sa kim si takav si,a znamo da su mu puna usta poštenja kao i njihovom predsedniku stranke i države.Ko šta traži na kraju i dobije.Zato su svi i pobegli od nas jer smo to i njima radili.

Ruku ruku mije
21.11.2022. 16:50

Vi ste dali potpunu vest. Vidimo kako se bahati podrzavaju uzajamno

Djt
21.11.2022. 19:07

Brzo će dinastija u bajbuk, brže nego što misle.

Sale
21.11.2022. 23:04

Umesto da se na osnovu izvestaja agencije uhapsi i pokrene krivicni postupak, njega „upozoravaju da je prekrsio zakon“, cccccccc

Maki
22.11.2022. 12:02

Selska posla

Cile
22.11.2022. 20:47

AAuuuuu, kakvo pranje para! Gde je odlučeno, na kom konkursu da tek otvoren vrtić dobija neverovatnih 80% subvencija?!! Ja ne znam vidi li ovaj narod kako ga …ete? Alo, ljudi, pročitajte tekst! Pare iz budžeta će prebacivati privatnom vrtiću, klasičan konflikt interesa, kriminal nad kiriminalom!

Laki
Odgovor za  Cile
23.11.2022. 07:56

Vrlo je opravdana vaša sumnja da pola „profita“, koji to nije, ide Cvetanoviću. Ovo se zove bezobrazno čerupanje gradske kase. Ovo ni Gojko u svoje vreme ne bi smeo da uradi.