Fondacija Divac poziva mlade da pošalju predloge projekata

Fondacija Ana i Vlade Divac pozvala je sve neformalne grupe mladih u Obrenovcu, Prokuplju, Zaječaru, Vlasotincu  i Vladičinom Hanu, da pošalju predloge svojih projekata do 1. novembra 2023. godine.

Divac omladinski fondovi podržavaju projekte u vrednosti do 100.000 dinara koji se realizuju na teritoriji navedenih lokalnih samouprava i imaju za cilj poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: aktivizma i volonterizma, kulture, sporta, zdravlja posebno mentalnog zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, migracija, posebno povratka iz EU u Srbiju po sporazumu o readmisiji; originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive; projekte koje odgovaraju na lokalne potrebe i imaju širok uticaj na zajednicu, posebno u ruralnim  sredinama, kao i projekte koji doprinose ciljevima Strategije za mlade Republike Srbije.

Prednost prilikom finansiranja imaju projekti koje osmisle i realizuju mladi iz seoskih zajednica, žene, Romi i povratnici, kao i projekti koji u svoje aktivnosti uključuju mlade iz ovih osetljivih grupa.

Konkurs je otvoren do 1. novembra 2023. godine u 16 časova, a predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od 1. decembra 2023. do 31. marta 2024. godine.

Zainteresovane grupe mladih mogu popuniti formu predloga projekta i poslati ga isključivo kroz popunjavanje formulara u nastavku strane.

Predlozi projekata dostavljeni na bilo koji drugi način ili poštom neće biti uzeti u razmatranje.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 komentara na “Fondacija Divac poziva mlade da pošalju predloge projekata

  1. Jel to Vlade Divac-covek koji je odobrio ulazak Republike Kosovo u olimpijski savez i komitet???

    1. Jeste. Njegova fondacija uzme ogroman grant od EU, veci deo potrosi na „troškove“ svoje fondacije,a po 800 eura donira tj udeli nekolicini građana Srbije kao božjacima. To je taj patriota i dobrotvor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *