Leskovačko tužilaštvo zabranilo svima da u javnosti govore o snimku nasilja nad decom koji je uznemirio celu Srbiju – VIDEO

Zamenik javnog tužioca u Leskovcu naložio je svim stranama u procesu koji je vezan za slučaj nasilja majkom nad decom, a koji je potresao celu Srbiju, da ne smeju da iznose nikakve detalje sa današnjeg prvog sudskog ročišta koje je održano u zgradi Osnovnog suda u Leskovcu.

Kako je za Rešetku kazao advokat oca Aleksandra Stojkovića, Andrija Krasić, ovaj slučaj je veoma delikatan i vodi se, pre svega, u interesu dece. Isto su nam rekli i pravni zastupnici optužene majke.

“Moramo da budemo veoma pažljivi šta plasiramo u javnosti, takao i vi novinari pred kojima je velika odgovornost, pre svega u interesu dece. Nadam se da će pravosudni organi, pre svega zamenica tuižoca, kasnije sud, odraditi svoj posao po zakonu”, kazao je Krasić.

Kako je dodao, otac ove dece je dao izjave i u svojstvu oštećenog i osumnjičenog u ovom slučaju a na naše pitanje kako je došlo do toga da video snimci nasilja nad decom budu uopšte objavlejni, kazao je sledeće:

“Ja apsolutno tih saznanja nemam. Jedini koji su imali te snimke su policija i Centar za socijalni rad”, kazao je A.S., nakon čega mu je advokat savetovao da više ne daje izjave i povukao ga u stranu.

Podsetimo, punomoćnik,je branio na prvom ročištu oca, kazao je pre dva dana da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Kako objašnjava, u istom postupku je i otac označen kao osumnjičen.

“Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca – a ne izvršilac bilo kog dela. Što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje, kako majke, tako i dece”, navodi.

 POVEZANO:


Psijatar i sudskopsihijatrijski veštak Tatjana Jovanović: Snimak nasilja nad decom u Leskovcu trebalo bi da podleže veštačenju, a sve u cilju dolaženja do istine


Pravni zastupnik majke, advokat Dragam Mladenović – Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

“Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici”, objašnjava Mladenović.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Danas se u medijima, pre svega u Blicu, pojavila serija članaka u kojim su novinari ovog tabloida bukvalno presudili pre donošenja presude, nazivali je monstrumom i iznosili javno stvari iz njenog privatnog života, a dopisnica ovog tabloida je viđena kako u toku sudskog postupka odlazi na piće sa svedokom u ovom postupku, za kojeg saznajemo, da joj je i dostavio i prepričao sadržinu video snimaka na koje se poziva ovaj portal.

U prisustvu svedoka, novinar Rešetke je svedoku, Nenadu Anđelkoviću, inače vlasniku menjačnice “MN Haus” (u kojoj radi otac maloletne dece – prim.nov) nakon okončanja ročišta kazao da bi trebalo da ga bude sramota zbog onoga što je uradio, a ovaj mu je dobacio da je to u interesu njegovog radnika.

Kako je već javnosti poznato, nakon što je 5. novembra uhapšena zbog toga što je tukla svoju decu, protiv ove Leskovčanke je podneta krivična prijava za nasilje u porodici. Njoj je tada određena i mera zabrane prilaska i kontakta sa suprugom i decom, da bi nakon toga bila ukinuta mera prilaska deci, o čemu smo već pisali.

Slučaj su Centru za socijalni rad prijavili otac dece i policija, nakon čega su reagovali nadležni organi, a otac izrazio sumnju da se ceo slučaj “gura pod tepih”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.