Počela borba za budžetska mesta: Od juče prijem dokumenata za upis na fakultete

Budući studenti niškog Univerziteta od juče do 27. juna predaju dokumenta na fakultetima koje su odabrali za nastavak obrazovanja. Polaganje prijemnih ispita je od 28. juna. Upisne kvote se nisu menjale, pa mesta ima za 4.811 brucoša od kojih će njih 3.206 studirati o trošku države, a njih 1.605 studije će platiti sami.

Kandidati za upis na fakultete i polaganje prijemnih ispita u ovoj sedmici dostavljaju dokumenta i obavljaju poslednje pripreme za prijemni ispit.

Rezultati prijemnog znaće se početkom jula. Upis na svim fakultetima trebalo bi da se završi do 16. jula.

Za one koji se budu školovali o svom trošku neće biti drastičnih povećanja.

Školarine se razlikuju od fakulteta do fakulteta.

Fakultet umetnosti upisuje 39 brucoša na budžetu i 27 samofinansirajućih studenata a prošle godine je imao odličan odziv kandidata za prijemni ispit. Za jedno mesto na nekim studijskim grupama  na ovom fakultetu konkurisala su i po tri četiri kandidata.

Građevinsko-arhitektonski fakultet moći će da upiše 212 studenta na budžetu, a za Ekonomski fakultet  330 mesta.  Elektronski fakultet će upisati  480 studenata na budžetu, a Mašinski  270.

Medicinski fakultet upisaće 300,  Pedagoški 92, Poljoprivredni  75 a  Pravni fakultet 280 brucoša na budžetu.

Prirodno-matematički fakultet će moći da upiše  326 brucoša o trošku države dok će  Tehnološki fakultet u Leskovcu upisati  120 kandidata.

Fakultet zaštite na radu moći će, ako predlog prođe, da upiše  200,  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  140, Fakultet umetnosti 39 a Filozofski fakultet 340 studenata na budžetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *